Högskolan i Halmstad, Akademin för informationsteknologi

Högskolan i Halmstad

Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna. 

Mer information om hur det är att jobba vid Högskolan i Halmstad: hh.se/om-hogskolan/jobba-hos-oss


Akademin för informationsteknologi

Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier och den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för informationsteknologi (ITE). ITE är en mångkulturell akademi med cirka 130 anställda från ett tjugotal länder. Det är en stark forsknings- och utbildningsmiljö med fokus på smart teknologi och dess applikationer. Här arbetar studenter och forskare med allt från AI och informationsdriven vård till självkörande fordon, social robotik och digital design. ITE erbjuder utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå med rätt att examinera doktorer, samt kompetensutveckling för yrkesverksamma. Forskning bedrivs inom medvetna intelligenta system, smarta elektroniksystem, cyberfysiska system och digital tjänsteinnovation. Dessa fyra områden utgör ITE:s fyra teknikområden. Till akademin hör även innovationscentrumet Leap for Life samt en samverkansarena för elektronikutveckling, Elektronikcentrum i Halmstad (ECH).

Mer information om Akademin för informationsteknologi: hh.se/ite

Högskolan i Halmstad utlyser ett vikariat på 11 månader som universitetsadjunkt i nätverkssäkerhet.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna är direkt kopplade till de kurser som ges inom programmet IT-forensik och informationssäkerhet, utbildningsspåret Nätverksdesign och datordrift och på Akademins uppdragsutbildningar. Som universitetsadjunkt kommer dina arbetsuppgifter att vara undervisning, utveckling av undervisningsmaterial och underhåll av Akademins hårdvaru- och mjukvarumiljöer som används i de tillämpade kurserna. Undervisningsuppgifterna kommer främst vara inom praktiska tillämpningar, både när det gäller hårdvara och mjukvara, men även föreläsningar och seminarier kan förekomma.

Konkreta kurser som behöver bemannas är inom befintliga utbildningsprogram: främst kurser i Datornätverk. Kurser som ges till enskilda organisationer som uppdragsutbildningar: OSINT - Open-source intelligence, KCB - Komplexa cyberbrott, Python för forensiker och Cybersäkerhet för drifttekniker

Behörighetskrav:

En examen på masternivå inom datavetenskap, gärna specialiserad mot området digital kriminalteknik, cybersäkerhet eller motsvarande och flytande engelska är krav för denna tjänst. Starka meriter är Cisco- och Palo Alto-instruktörscertifiering; tidigare erfarenhet av handledning och utveckling av praktiska lektioner inom området; dokumenterat intresse för området; bevisad förmåga att arbeta med människor från olika discipliner, både inom akademin och industri. Du behöver kunna arbeta strukturerat och planera långsiktigt, både självständigt och tillsammans med resten av teamet. Du måste vara villig att ta ansvar för utvecklingsprocesser eftersom området digital kriminalteknik och cybersäkerhet är under konstant utveckling. Vi ser även flytande svenska (förmåga att undervisa och kommunicera) som meriterande. 

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan
Så här utformar du din ansökan.

Ansökan görs genom Högskolan i Halmstads rekryteringssystem via länk på denna sida.

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230801
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/14
Kontakt
  • Pererik Andreasson, +46729773591
Facklig företrädare
  • Camilla Soto, ST, 070-8109670
  • Anniqa Lagergren, OFR, 072-9773745
  • Olov Andreasson, Saco-S, 072-9773748
Publicerat 2023-02-13
Sista ansökningsdag 2023-03-05

Tillbaka till lediga jobb