Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Forskningsstrateg med inriktning mot EU-finansiering

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation och utvecklar människor och samhälle för framtiden. Sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande. I dag är vi cirka 600 medarbetare och cirka 12 000 studenter, har ett brett utbildningsutbud och internationellt välrenommerad forskning som bedrivs med huvudsaklig inriktning mot två fokusområden, Hälsoinnovation och Smarta städer och samhällen. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande och uppmärksammad samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Högskolan är inne i en expansiv fas där forskningen ytterligare fokuseras genom etablerandet av tvär- och mångvetenskapliga forskningsprogram. För att öka externa medel till forskning och utveckla stödet till EU-ansökningar söker Högskolan nu en forskningsstrateg med inriktning mot EU- finansiering.

Som forskningsstrateg blir du en del av Högskolans centrala forskningsstöd som är en del av högskolekansliet inom verksamhetsstödet. Du kommer att ingå i ett team bestående av engagerade medarbetare med olika erfarenheter och kompetenser. Arbetsmiljön präglas av samarbete, respekt för varandra och ansvarstagande. Tillsammans bidrar vi till att skapa möjligheter för Högskolans forskning att få ökat genomslag nationellt och internationellt. 

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och skapa förutsättningar för att fler forskningsansökningar leder till framgångsrika EU-finansierade forskningsprojekt? Vill du vara delaktig i processen från spännande forskningsidéer till projekt? Som forskningsstrateg blir din viktigaste uppgift att arbeta proaktivt för att identifiera möjlig finansiering, matcha med forskning vid Högskolan i Halmstad och ge stöd vid ansökningar om EU-finansiering. I tjänsten som forskningsstrateg kommer du bland annat att:

  • arbeta proaktivt med framtida utlysningar genom att analysera, sammanfatta och hålla forskarna uppdaterade om aktuella ansökningsomgångar
  • arbeta nära forskargrupper och forskningsprogram och nätverka med externa aktörer för att identifiera kommande projekt och bidra till att skapa konsortier och nätverk
  • vara ett stöd vid förberedelser, skrivande och inlämnande av ansökningar
  • initiera och genomföra internutbildningar, seminarier och workshops i syfte att öka kvaliteten i ansökningar och därmed antalet beviljade bidrag
  • vara rådgivande till Högskolans ledning i frågor som rör internationell forskningsfinansiering och bidra till att utveckla strategier för ökad extern forskningsfinansiering från EU:s program
  • bygga nätverk med andra lärosäten och dess motsvarande organisationer, med forskningsfinansiärer och andra externa aktörer
  • stödja Högskolans akademiers arbete för ökad internationalisering och forskningsfinansiering
  • följa upp forskningsansökningar och redovisa forskningsrelaterade nyckeltal inom ditt ansvarsområde

Arbetet erbjuder goda möjligheter för dig att utveckla och vidareutveckla relationer med interna och externa aktörer då du i din roll kommer att arbeta nära forskare, övriga stödfunktioner och ledning vid Högskolan i Halmstad, men också med andra organisationer/finansiärer inom och utom högskolesektorn. Högskolan ingår i Lärosäten Syd som tillsammans har etablerat ett kontor i Bryssel i syfte att stärka lärosätenas närvaro och synlighet i EU. I arbetsuppgifterna ingår att vara Högskolans huvudkontaktperson mot Brysselkontoret och att ingå en arbetsgrupp för Brysselsamarbetet mellan lärosäten i södra Sverige. Du har också tillgång till det nationella nätverket SWARMA där du lätt får kontakt med kollegor vid andra lärosäten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • akademisk examen
  • kunskap om EU:s ramprogram och dess processer
  • erfarenhet av relevanta rådgivande uppgifter med hög servicenivå
  • mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i både tal och skrift

 

Det är meriterande om du har:

  • kunskaper i svenska. Högskolan har internationella medarbetare och studenter men svenska är det vardagliga arbetsspråket inom avdelningen och högskoleledningen
  • forskarutbildningsexamen
  • ett aktivt nätverk nationellt och internationellt av till exempel forskare, offentliga organisationer och näringsliv, och upparbetade kontakter inom akademin och EU.

Viktiga förmågor

  • Som forskningsstrateg trivs du med att arbeta verksamhetsnära och växla perspektiv mellan det strategiska och operativa.
  • Som forskningsstrateg arbetar du självständigt såväl som i team. Du har därför god samarbetsförmåga samtidigt som du arbetar självständigt och är drivande.
  • Du är kommunikativ och har lätt för att informera och utbilda om ditt kunskapsområde på ett intresseväckande sätt.
  • Du har mycket god förmåga att planera ditt arbete och prioritera bland dina arbetsuppgifter i relation till deadlines.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Mer information om hur det är att jobba vid Högskolan i Halmstad finner du här.

Läs gärna mer om Högskolan i Halmstad här.

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/11
Kontakt
  • Gunilla de Vries Lindestam, kanslichef, 072-2199022
  • Max Lundberg, koordinator industriell org. o ek., 070-6167365
Facklig företrädare
  • Kristina Hildebrand, Saco-S, 035-167183
  • Camilla Soto, ST, 035-167242
Publicerat 2022-05-05
Sista ansökningsdag 2022-05-15

Tillbaka till lediga jobb