Högskolan i Halmstad, Akademin för företagande, innovation och hållbarhet

Akademin för företagande, innovation och hållbarhet söker en universitetslektor för ett vikariat.

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande. I dag är vi cirka 600 medarbetare och ca 12 000 studenter, har ett brett utbildningsutbud och internationellt välrenommerad forskning som bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande och uppmärksammad samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Mer information om hur det är att jobba vid Högskolan i Halmstad: hh.se/om-hogskolan/jobba-hos-oss

Akademin för företagande, innovation och hållbarhet

Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier och den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för företagande, innovation och hållbarhet (FIH). Här får du jobba i en forsknings- och utbildningsmiljö med fokus på hållbar utveckling och entreprenörskap. Vid akademin utbildas framtidens ekonomer, ingenjörer, miljövetare och biologer.

Akademin har ungefär 120 medarbetare och består av fem avdelningar: avdelningen för biomekanik och maskinteknik, avdelningen för bygg- och energiteknik, avdelningen för ekonomi, avdelningen för miljö- och biovetenskap och avdelningen för Innovation Management. FIH erbjuder utbildning på grund- och avancerad nivå, samt forskarutbildning inom innovationsvetenskap. Forskningen inom akademin är mångvetenskaplig och sker ofta i samproduktion med andra aktörer.

Mer information om Akademin för företagande, innovation och hållbarhet: hh.se/fih

Den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för företagande, innovation och hållbarhet (FIH) under avdelningen för biomekanik och maskinteknik.

Avdelningen för biomekanik och maskinteknik spänner över ett brett spektrum inom tillämpad naturvetenskap och teknik. Vår forskning och utbildning fokuserar på att ta fram eller utvärdera produkter som finns inom såväl den privata som den offentliga sektorn. Det kan vara till exempel miljövänligare förbränningsmotorer, ergonomiska handverktyg, lättviktsmaterial, dentalimplantat med extrema egenskaper samt effektiva tränings- och rehabiliteringsutrustningar.

Till avdelningen för biomekanik och maskinteknik söker vi nu en universitetslektor för ett vikariat på 12 mån. Vikariatets omfattning är 100% och startar fr o m 220101 .Tjänsten är ett tidsbestämt vikariat t.o.m 221231

Arbetsuppgifter

Forskning: Personen skall bistå Rydberglaboratoriets Materialsystemforskning kopplat till FABlab med forskningskompetens och erfarenhet kring metallpulver-användning och sintring i samband med tester av ny teknik för additiv tillverkning. Såväl materialanalyser, egenskapstestning och tribologiska studier som att vara behjälplig med ansöknings- och projektledningsuppgifter ingår i arbetsuppgifterna.

Undervisning: Kurser på civilingenjörsprogrammet i maskinteknik, bl. a maskinelementkurser samt kurser i maskinteknik för andra högskoleingenjörsprogram.  

Kvalifikationer

Behörig att anställas som universitetslektor är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. (Högskoleförordningen 4 kap 4 §)

För anställning som universitetslektor krävs genomgången utbildning i högskolepedagogik, att den sökande på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper alternativt att hen förbinder sig att genomgå högskolepedagogisk utbildning

Den sökande skall ha avlagt doktorsexamen samt genomfört dokumenterat forskningsarbete efter doktorsexamen. 

Erfarenhet inom ytteknik samt tribologi är ytterligare ett krav

Ansökan

Ansökan ska skickas in via Högskolan i Halmstads rekryteringssystem Varbi (se länk på denna sida). Anställningen är en visstidsanställning till och med 2022-12-31 och med tillträde 220101.

Övrigt

Högskolan i Halmstad välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Högskolan i Halmstad tillämpar individuell lönesättning, var god och ange ditt löneanspråk.

Mer information om hur det är att jobba vid Högskolan i Halmstad

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 220101 eller så snart därefter som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/140
Kontakt
  • Jonas Bäckman, 073-182 17 89
Facklig företrädare
  • Kristina Hildebrand, Saco-S, 070-7721015
  • Anniqa Lagergren, OFR, 035-167655
  • Camilla Soto, ST, 035-167242
Publicerat 2021-12-08
Sista ansökningsdag 2021-12-19

Tillbaka till lediga jobb