Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande. I dag är vi cirka 650 medarbetare och ca 11 000 studenter, har ett brett utbildningsutbud och internationellt välrenommerad forskning som bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande och uppmärksammad samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Inom Verksamhetsstödet finns avdelningen Utbildningsstöd med ca. 50 medarbetare och ansvarar för allt utbildningsstöd och studentsupport, både centralt och mot akademi.

Avdelningen bedriver studie- och karriärvägledning, pedagogiskt stöd, internationell utbytesverksamhet, förebyggande hälso- och sjukvård. Vid avdelningen finns också allting som har med studieadministration och dokumentation att göra, såsom högskoleprov, antagning, schemaläggning, tentamenssamordning, tillgodoräknanden, kursplaner, studiedokumentation och examen. Avdelningen ansvarar också för Högskolans servicecenter som möter och hanterar ärenden från både personal, studenter och allmänhet.  

Högskolan söker nu två utbildningshandläggare, en tillsvidareanställning samt ett vikariat på 12 månader. 

Arbetsuppgifter

Du blir anställd som utbildningshandläggare, vilket innebär att dina arbetsuppgifter utifrån behov kan innefatta allt inom studieadministration och dokumentation. Arbetet utförs på både svenska och engelska. 

Ditt huvudsakliga fokus kommer vara att handlägga ärenden och frågor från studenter och sökande samt ta emot besökande i servicecenter. Du blir tillsammans med dina kollegor ingången för alla studentfrågor och förmedlar vid behov frågor och uppgifter vidare i ärendehanteringssystemet. Du tar också emot skrivna tentor och lämnar ut dem till studenterna samt ansvarar för bemanning av Högskolans växel. Ytterligare exempel på arbetsuppgifter är inköp och försäljning av profilartiklar samt hantera planering av introduktion för nya studenter.

Du förväntas kunna delta i och och även driva förändringsprojekt med fokus på förbättring, särskilt digitalisering.

Andra på avdelningen förekommande uppgifter kan komma att ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant högskoleutbildning motsvarande kandidatexamen, gärna med inriktning mot service.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Erfarenhet av studieadministrativt arbete och service vid högskola

Viktiga förmågor:

 • Förmåga att ge service, dvs få studenter och kollegor inom lärosätet att känna sig professionellt och trevligt bemötta, på svenska och engelska.
 • Administrativ förmåga. Arbetar systematiskt och strukturerat med att beta av uppgifter.
 • Förståelse för komplexa situationer och sammanhang.
 • Fokus på utveckling och förbättring och har förmåga att ta initiativ till och genomföra identifierade förbättringsåtgärder.
 • Trivs med och hanterar ett arbete med puls och där nya situationer och behov kan uppstå som inte alltid har sina givna svar.
 • Samarbetar och kommunicerar på ett naturligt och okomplicerat sätt.
 • Bidrar till god stämning i arbetslaget.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Högskolan i Halmstad välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Villkor

Individuell lönesättning, månadslön tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/131
Kontakt
 • Johan Nööjd, 035-167595
 • Brita Lundh, 035-167722
Facklig företrädare
 • Camilla Soto, ST, 035-167242
 • Kristina Hildebrand, Saco-S, 070-7721015
 • Anniqa Lagergren, OFR, 035-167655
Publicerat 2019-10-15
Sista ansökningsdag 2019-11-03

Tillbaka till lediga jobb