Högskolan i Halmstad, Akademin för lärande, humaniora och samhälle

Högskolan i Halmstad
Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna. 

Akademin för lärande, humaniora och samhälle söker nu en universitetsadjunkt i rättssociologi.

Akademin för lärande, humaniora och samhälle
Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier och den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för lärande, humaniora och samhälle (LHS). Akademin har cirka 90 medarbetare inom avdelningen för lärande samt avdelningen för humaniora och samhälle. Akademin erbjuder utbildning på grundnivå och även kompletterande pedagogisk utbildning, samt kompetensutveckling för yrkesverksamma. Via olika forskarskolor är även flera doktorander knutna hit. Forskningen vid akademin är profilerad mot lärande, digitalisering och social förändring. Till akademin hör även Digitalt laborativt centrum (DLC), en kreativ, digital miljö för utbildning, forskning och samverkan samt Regionalt utvecklingscentrum (RUC), en viktig nod för samverkan.

Akademin lärande, humaniora och samhälle

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna utgörs av undervisning och utbildningsadministration inom programmen Statsvetenskap - samhällsanalys och kommunikation, Kultur och samhällsutveckling/Kriminologi och kultur samt SEEP (Student Experience and Employability Programme). Undervisning inom andra utbildningar som behöver kompetens i rättssociologi kan förekomma, liksom projektassistent-relaterade arbetsuppgifter i forskningsprojekt.

Kvalifikationer för universitetsadjunkt
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har examen på avancerad nivå samt har visad pedagogisk skicklighet eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För en anställning som universitetsadjunkt krävs genomgången utbildning i högskolepedagogik, att den sökande på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper alternativt att hen förbinder sig att genomgå högskolepedagogisk utbildning.

Vad Högskolan i Halmstad avser med detta framgår av Högskolan i Halmstads anställningsordning.

Bedömningsgrunder för läraranställningar på Högskolan i Halmstad konkretiserar vad Högskolan utgår ifrån i bedömningen av kvalifikationerna. 

Specifika kvalifikationer för denna anställning
Den sökande ska vara universitetsadjunkt i rättsociologi.

Krav
• Masterutbildning i rättssociologi

Meriterande
• Doktorandstudier inom ett sahällsvetenskapligt ämnesområde
• Dokumenterad erfarenhet av metoder för systematisk kunskapsöversikt
• Dokumenterande erfarenheter av kvalitativ analys
• Dokumenterad erfarenhet av att uttrycka sig väl på engelska i tal och i skrift
• Dokumenterad administrativ erfarenhet

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifterna kräver att du har förmågan att arbeta självständigt med analys och presentation av etnografisk data, har en god samarbetsförmåga samt förmågan att kunna inspirera andra i enlighet med vad som beskrivs i Bedömningsgrunder för läraranställningar på Högskolan i Halmstad.

Ansökan
Så här utformar du din ansökan.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan 

Jobba på Högskolan i Halmstad

Individuell lönesättning tillämpas, var god och ange ditt löneanspråk i din ansökan. 
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 220901
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/123
Kontakt
  • Helen Fuchs, 035-167234
Publicerat 2022-07-05
Sista ansökningsdag 2022-08-16
Logga in och sök jobbet

Wróć do ofert pracy