Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Vill du arbeta som utbildningshandläggare med inriktning VFU-koordinering och studiedokumentation?

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande. I dag är vi cirka 600 medarbetare och ca 12 000 studenter, har ett brett utbildningsutbud och internationellt välrenommerad forskning som bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande och uppmärksammad samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Vi söker en utbildningshandläggare med placering vid Utbildningsstöd. Utbildningsstöd är en central avdelning inom Högskolans verksamhetsstöd som har ca 50 medarbetare och ansvarar för all studieadministration och studentsupport, både centralt och mot akademi. Avdelningen är organiserad i tre grupper: studiestöd, studentnära stöd och studieadministration.

Avdelningen bedriver studie- och karriärvägledning, pedagogiskt stöd, internationell utbytesverksamhet samt förebyggande hälso- och sjukvård. Vid avdelningen finns också allting som har med studieadministration och dokumentation att göra, såsom högskoleprov, antagning, schemaläggning, tentamenssamordning, tillgodoräknanden, kursplaner, studiedokumentation, systemadministration och examen. Avdelningen ansvarar också för Högskolans servicecenter som möter och hanterar ärenden från både personal, studenter och allmänhet.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med VFU-koordinering, det vill säga verksamhetsförlagd utbildning för sjuksköterskeprogrammet på grundnivå samt för specialistsjuksköterskeprogrammen på avancerad nivå och med studiedokumentation. Arbetet utförs på både svenska och engelska.

Det huvudsakliga uppdraget som VFU koordinator är att ha det övergripande administrativa ansvaret för att planera, driva och utveckla samt kvalitetssäkra administrering av verksamhetsförlagd utbildning. Som VFU koordinator kommer du att samarbeta med programansvariga och examinatorer för VFU-kurser. Du kommer också vara kontaktperson för studenter och avnämare så som Region Halland inom området. 

Studiedokumentation innebär att arbeta med program- och kursregistrering samt uppföljningar och uppflyttning mellan terminer. Du kommer också att handlägga avbrott och uppehåll i studierna samt ge studieinformation, till exempel vid terminsstart. Vidare exempel på arbetsuppgifter är uppsatshantering och administration i samband med utfasning av kurser och program.

Delar av arbetsveckan kan komma att förläggas på Högskolan i Halmstads kontor på Campus Varberg där vi bedriver utbildning för sjuksköterskor.

Vi söker dig som är mångsidig och kan arbeta både med löpande handläggning och med att utveckla nya arbetssätt. Du ser digitalisering som ett verktyg för att i samverkan med olika parter få fram de bästa lösningarna för verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

 • har högskoleutbildning motsvarande kandidatexamen inom område som Högskolan bedömer lämpligt.
 • har erfarenhet av att arbeta med administration på en myndighet eller offentlig verksamhet, gärna inom högskola eller universitet.
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • ser användandet av digitala verktyg som en självklarhet för att utföra och utveckla ditt arbete.
 • erfarenhet av VFU koordinering och/eller studieadministrativt arbete vid högskola är meriterande.

Viktiga förmågor

 • Du har god förmåga att ge service, det vill säga att få studenter och kollegor inom lärosätet att känna sig professionellt och trevligt bemötta även i stressade situationer.  
 • Du har en god administrativ förmåga, hittar lösningar på problem och arbetar självständigt, systematiskt och strukturerat med dina arbetsuppgifter.
 • Du är trygg med att göra självständiga bedömningar och ta beslut.
 • Du delar med dig av din kompetens och sprider god stämning i arbetsgruppen 

Stor vikt kommer att fästas vid den personliga lämpligheten.

Ansökan
Bifoga följande dokument till din ansökan:
-personligt brev med beskrivning av hur din kompetens och erfarenhet motsvarar de kvalifikationer vi söker.
-meritförteckning (CV) 
-kopior av examensbevis samt eventuella andra handlingar du önskar åberopa 

Så här utformar du din ansökan

Villkor
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas, var god och ange ditt löneanspråk i din ansökan. 

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan 
Jobba på Högskolan i Halmstad

Vill du vara vår nya kollega? Välkommen in med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/197
Kontakt
 • Brita Lundh, Studieadministrativ chef , 035-167722
Facklig företrädare
 • Robert Pettersson, ST, 035-167892
 • Olov Andreasson, Saco-S, 072-9773748
Publicerat 2022-11-10
Sista ansökningsdag 2022-12-04

Tillbaka till lediga jobb