Högskolan i Halmstad, Akademin för hälsa och välfärd

Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation  och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Högskolan är känd för sina populära verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen, med grund i tre starka forskarutbildningsområden: informationsteknologi, innovationsvetenskap samt hälsa och livsstil. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna. 

Högskolan i Halmstad söker nu en biträdande universitetslektor i implementeringsvetenskap till akademin för hälsa och välfärd. 

Akademin för hälsa och välfärd
Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier och den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för hälsa och välfärd (HOV). Akademin är en forsknings- och utbildningsmiljö med fokus på människors behov och samhällets utmaningar inom områdena hälsa, livsstil och välfärd. Här bedrivs utbildning, forskning och samverkan inom samhälls- och beteendevetenskap och omvårdnad. Dina blivande kollegor är innovativa samhällsaktörer för hälsa och välfärd. Akademin har ungefär 120 anställda och består av tre avdelningar; avdelningen för hälsa och idrott, avdelningen för samhälle och välfärd och avdelningen för hälsa och omvårdnad. HOV erbjuder utbildning på grund- och avancerad nivå, samt forskarutbildning inom området hälsa och livsstil. 

Akademin för hälsa och välfärd (HOV).

Informationsdriven vård
Högskolan i Halmstad har inrättat ett tvärvetenskapligt forskningsprogram inom informationsdriven vård, vilket positionerar Högskolan som en nationell ledare inom forskning om artificiell intelligens (AI) och maskininlärning, implementering och innovation inom hälso- och sjukvården.

Forskningen inom programmet utforskar hälsoutmaningar som identifierats tillsammans med hälsa, vård och välfärdssektorer och industriella partners samt flyttar fram forskningsfronten för utveckling och implementering av teknik och processer för informationsdrivna lösningar inom hälso- och sjukvården. Forskningen inom programmet fokuserar till stor del på multidisciplinära forskningsfrågor kring utveckling, implementering och användning av AI-applikationer inom hälso- och sjukvården. Även om avancerad analys av hälso- och sjukvårdsdata har potential att revolutionera och stödja vården, stöter den praktiska implementeringen av AI-applikationer inom detta område ofta på hinder på grund av avsaknaden av skräddarsydda implementeringsstrategier. Följaktligen finns ett behov av mer rigorösa och empiriskt drivna implementeringsstudier av AI inom hälso- och sjukvården, vilket tjänar som grund för både teoriutveckling och praktisk tillämpning.

Läs mer om forskningsprogrammet Informationsdriven vård.

Arbetsuppgifter
Som biträdande universitetslektor kommer du spela en central roll i vår strategiska satsning på informationsdriven vård. Du kommer att fokusera på att övervinna de hinder som idag bromsar integration och tillämpning av AI-system i klinisk praxis genom att utveckla expertis och forskning som stödjer effektiv implementering av AI-lösningar inom hälso- och sjukvården. I arbetsuppgifterna ingår att driva och utveckla forskning kring AI-implementering inom vården med fokus på att beforska tillämpbara ramverk och strategier, samt främja samarbete med vårdgivare och branschintressenter för att säkerställa praktisk och effektiv användning av AI.

Denna position erbjuder en unik chans att arbeta med banbrytande projekt under ledning och i samarbete med forskare från olika discipliner nationellt och internationellt. Som biträdande universitetslektor får du tillsammans med en senior handledare möjlighet att forma din forskningsagenda, driva dina intressen och göra en meningsfull insats inom området Informationsdriven vård.

De ansvarsområden som ingår i anställningen innefattar 60 % forskning och samproduktionsaktiviteter med nationella och internationella partners av betydelse inom implementering av informationsdriven vård samt 40 % undervisning inom program och kurser vid Akademin för Hälsa och välfärd.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har nått motsvarande kompetens högst fem år innan tiden för ansökan av anställningen som biträdande lektor har gått ut. Även den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller andra liknande omständigheter.” (HF 4 kap 4a §)

Övriga kvalifikationer

  • Doktorsexamen i hälsovetenskap, samhällsvetenskap, vårdvetenskap, eller annan doktorsexamen av relevans för forskningsområdet implementering av informationsdriven vård.
  • Erfarenhet av att arbeta med både akademiska, offentliga och industriella partners
  • God kommunikationsförmåga och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Du behöver dessutom ha stark analytisk förmåga och kritiskt tänkande samt förmåga att arbeta  både självständigt och i grupp.

Vid tillsättning av tjänsten kommer sökandes kunskaper och erfarenhet av forskning inom implementering och/eller informationsdriven vård, erfarenhet av kliniskt utvecklingsarbete och erfarenhet av klinisk tjänstgöring inom hälso- och sjukvården och/eller välfärdssektorn vara betydelsefull.

Ansökan
Så här utformar du din ansökan.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.
Individuell lönesättning tillämpas, var god och ange ditt löneanspråk i din ansökan. 

Fakta om Högskolan  

Jobba på Högskolan i Halmstad

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer PA 2024/225
Kontakt
  • Petra Svedberg, projektledare, 072-9773718
  • Ing-Marie Carlsson, avdelningschef, 070-8551761
Facklig företrädare
  • Rickard Melkersson, Saco-S, 072-9773731
  • Anniqa Lagergren, OFR, 072-9773745
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-08-11
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb