Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna. 

Välkommen till ett modernt högskolebibliotek som levererar kvalitativa tjänster och informationsresurser för högre utbildning och forskning. På högskolebiblioteket arbetar 17 personer fördelade på tre team – Team informationsförsörjning, Team stöd till lärande och Team stöd till forskare.

Arbetsuppgifter

Högskolan i Halmstad står inför förändringar i hur arbetet med stöd till lärande bedrivs. Som bibliotekarie med fokus på pedagogik kommer du att ingå i Team stöd till lärande tillsammans med bland annat språkhandledare, men även med andra som på olika sätt stödjer studenternas lärande. Målet är att, i nära samverkan med akademiernas programansvariga, bygga upp ett integrerat stöd inom högskolans olika utbildningsprogram med ett tydligt fokus på progression, men även individuell handledning kan förekomma.

Inom teamet ansvarar du för bland annat undervisning och handledning i informationssökning, referenshantering och källkritik. Utveckling av olika former av digitalt undervisningsmaterial kommer även att förekomma, liksom ansvar för bemanning av vår second line-support. I supporten ansvarar du främst för frågor kopplade till tjänstens ansvarsområde men det kan även förekomma frågor av mer allmän karaktär.

Arbetsuppgifterna kräver att du har ett eget driv, kan ta eget ansvar och kan jobba självständigt, men du kommer samtidigt att ingå i team där det krävs samarbetsförmåga och en vilja att hitta gemensamma strategier och arbetssätt.

För att du ska trivas hos oss tror vi att du tycker om att jobba med undervisning och handledning för att stödja studenternas utveckling. Du är drivande och engagerad i att fortsätta utveckla de kompetenser och sammanhang som Team stöd till lärande ansvarar för, i nära samverkan med programansvariga och lärare samt med studenter och med nationella samarbetsparter. Du är nyfiken på att testa nya arbetssätt och du har lätt för att se vinster med att samarbeta över gränserna.

Kvalifikationer

 • examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller av Högskolan bedömd motsvarande utbildning
 • mycket god kommunikativ förmåga, i både tal och skrift
 • goda kunskaper i svenska och engelska
 • erfarenhet och intresse av att arbeta med undervisning och pedagogisk utveckling
 • god kännedom om digitala verktyg som används i en pedagogisk kontext

Viktiga förmågor

 • du är bra på att samarbeta
 • du är bra på att dela med dig av dina kunskaper på ett pedagogiskt sätt
 • du är kreativ och tycker om att arbeta från idé till genomförande  

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Individuell lönesättning tillämpas, uppge gärna ditt löneanspråk.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan.
Jobba på Högskolan i Halmstad.

Ansökan

Så här utformar du din ansökan

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer PA 2024/164
Kontakt
 • Catta Torhell, Bibliotekschef, 0703178824
Facklig företrädare
 • Camilla Soto, ST, 035-167242
 • Anniqa Lagergren, Sveriges lärare, 035-167655
 • Rickard Melkersson, Saco-S, 072-9773731
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-23

Tillbaka till lediga jobb