Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Är du en erfaren, ambitiös, drivande och kommunikativ ekonom med intresse för controlling som vill jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna.

Vi söker nu en controller på 100% till ekonomiavdelningen som har 14 medarbetare och ansvarar för det direkta stödet till Högskolans ledning och verksamhet. Avdelningen hanterar styrning, administration och uppföljning av Högskolans ekonomi samt upphandling och fakturahantering. Ekonomiavdelningen är centraliserad under Högskolans verksamhetsstöd och arbetar med service till akademier och avdelningar i hela organisationen.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är en central funktion där du arbetar övergripande för att stödja forskningen med uppföljning.

Du arbetar dels med övergripande ansvar för forskningsekonomi gällande regler och rutiner inom redovisning, och budget där du också stöder och koordinerar övriga ekonomer i deras arbete med högskolans forskningsprojekt, och dels med controlling mot hela högskolans forskningsverksamhet gällande bl a stöd till ledning med uppföljning, nyckeltal och statistik.  Det innebär också att vara en övergripande granskningsfunktion för ledningen.  Du ingår även i ett forskningsstödsteam där olika roller samarbetar för att stödja och öka högskolans forskning och där din roll är att bevaka det ekonomiska perspektivet. Du kommer självständigt driva utveckling av funktionen som är under förändring. Du kommer även behöva sätta dig in i komplexa frågeställningar, kunna analysera och rapportera till ledning. 

Ekonomiavdelningen arbetar flexibelt med stöd till verksamheten vilket innebär att du kan ha olika uppdragsgivare i organisationen utifrån behov. I arbetet ingår även ständigt förbättringsarbete. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • en högskoleexamen i ekonomi
 • minst 5 års självständigt arbete med redovisning, budget och analys
 • god förmåga att uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på både svenska och engelska
 • god datorvana och kan hantera programmen inom MS Office
 • mycket goda kunskaper i excel 

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du idag har en anställning där du arbetar med redovisning, budget och analys. Det är vidare en stor fördel om du har ett par års erfarenhet av arbete med nyckeltal och indikatorer på högre nivå i en organisation. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av att driva utvecklings- och förbättringsarbete samt om du har erfarenhet av att ha arbetat med BI system. 

Viktiga förmågor

För att fungera väl och trivas i denna roll ska du som person vara:

 • öppen, verbal, prestigelös och har lätt för att kommunicera, knyta kontakter och underhålla relationer då samarbete sker med många intressenter
 • pedagogisk och känner dig trygg i en rådgivande roll
 • flexibel och självgående
 • analytisk förmåga och har ett strategiskt tänkande.
 • en initiativrik och drivande person med hög servicekänsla
 • noggrann, strukturerad och bra på att hålla deadlines samt att kunna prioritera vid högre arbetsbelastning

Vi söker dig som drivs av att hitta nya lösningar på problem och som har lätt för att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.  Kontaktytorna i din roll är många, och vi förutsätter att du är serviceinriktad, flexibel och prestigelös samt tycker om att samarbeta med andra. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Så här utformar du din ansökan

På intervjun kommer det vara praktiska moment som du ska utföra.

Villkor

Individuell lönesättning tillämpas, var god och ange ditt löneanspråk i din ansökan. 
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Tillträde enligt överenskommelse.

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan 
Jobba på Högskolan i Halmstad

Vill du vara vår nya kollega? Välkommen in med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230501 eller så snart som möjligt därefter
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/27
Kontakt
 • Anette Lofjärd, 0738509367
Facklig företrädare
 • Olov Andreasson, Saco-S, 0729773748
 • Camilla Soto, ST, 035-167242
 • Anniqa Lagergren, OFR, 035-167655
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb