Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Är du lösningsorienterad, initiativtagande och brinner för att arbeta med automatisering för ständiga förbättringar av administrativa rutiner?

Vill du  jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna.

Vi söker nu en projektkoordinator på 100% för att arbeta med automatisering för ständiga förbättringar av administrativa rutiner. Du kommer tillhöra ekonomiavdelningen eftersom det är där högskolans arbetet med robotisering startade och där kompetensen finns. Ekonomiavdelningen ingår som en administrativ avdelning i högskolans verksamhetsstöd.

Arbete med automatisering och robotisering av arbetsuppgifter pågår idag på flera avdelningar inom verksamhetesstödet. Detta arbete kommer allteftersom utökas och implementeras på ytterligare administrativa avdelningar. Vi behöver dig som vill ta stort ansvar att driva detta arbete tillsammans med engagerade kollegor och stötta andra avdelningar med implementeringen.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med medarbetare på högskolan ska du hjälpa till att automatisera rutiner/processer med fokus på Robotic Process Automation (RPA).  Arbetet innebär också att analysera,  värdera arbetsuppgifter och processer för att kunna automatisera dessa genom bl a programmering i Blue Prism.

I detta arbete ingår även att på ett strukturerat och transparent sätt dokumentera arbetet från analys till automation och uppföljning av processer.  Du förväntas tillsammans med högskolans "RPA-ambassadör" jobba övergripande och stödja övriga RPA-koordinatorer och RPA-utvecklare med att t ex identifiera kandidatprocesser och se om de är relevanta för automatisering och vilket verktyg som är lämpligt att använda. Även arbete med att ta fram kvalitetssäkringspraxis ingår.

Du kommer strukturera arbetet i "Sprint projekt" och hålla workshops och styra fokusgrupper. Det är viktigt att kontinuerligt vara uppdaterad inom området gällande bl a verktyg för automatisering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • högskoleexamen inom IT-utbildning eller likvärdig kompetens som arbetsgivaren anses lämplig
 • erfarenhet av programmering och felsökning i BluePrism
 • praktisk erfarenhet av att använda agil metodik för att automatisera processer/rutiner
 • erfarenhet att arbeta inom staten

Vi ser det som mycket meriterande om du har praktiskt erfarenhet av att analysera och effektivisera processer för att självständigt automatisera/robotisera arbetsuppgifter kopplat till bland annat ekonomisystem och HR-system.

Det är även meriterande om du har utbildning inom projektmetodik, intervjuteknik och business process management samt har vana att arbeta strukturerat och transparent med dokumentation.

Erfarenhet av automatisering mot Unit4 ERP ekonomisystem och Evry HR-system samt erfarenhet av arbete inom högskolesektorn ser vi också som meriterande.

Vem är du?

 • Du är lösningsorienterad och initiativtagande
 • Du är strukturerad och drivande
 • Du har god kommunikativ förmåga då arbetet innebär nära kontakter i verksamheten
 • Du tycker om att arbeta i team men tar även mycket eget ansvar och arbetar proaktivt

Ansökan

Såhär utformar du din ansökan

Övrigt

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan 
Jobba på Högskolan i Halmstad

Individuell lönesättning tillämpas, var god och ange ditt löneanspråk i din ansökan.

Vill du vara vår nya kollega? Välkommen in med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230701 eller så snart som möjligt därefter
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/231
Kontakt
 • Anette Lofjärd, 035-167217
Facklig företrädare
 • Camilla Soto, ST, 035-167242
 • Anniqa Lagergren, OFR, 072-9773745
 • Olov Andreasson, Saco-S, 072-9773748
Publicerat 2023-01-12
Sista ansökningsdag 2023-02-05

Tillbaka till lediga jobb