Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna. 

Studieverkstaden har sedan starten 2020 samlat det studiefrämjande stöd som finns inom Högskolan för att möta studenternas behov och höja kvaliteten på studieprestationerna.

Beskrivning
Studieverkstaden är organiserad inom högskolebiblioteket, men är ett samarbete mellan flera avdelningar. Studieverkstaden finns både som en fysisk och digital plats. Här finns bland annat språkstöd, presentationsteknik, studieteknik, grupparbete och problemlösning.

Studieverkstadens arbete bygger till stor del på samarbete, både mellan medarbetarna som jobbar aktivt i Studieverkstaden, liksom med Högskolans övriga avdelningar samt lärare och studenter.

Arbetsuppgifter
Som språkhandledare kommer du att arbeta med såväl stöd som undervisning i akademiskt språk och skrivande. Du kommer huvudsakligen att stödja studenter i grupp och i större sammanhang, exempelvis inom kurser tillsammans med ämneslärare inom olika utbildningsprogram på Högskolan. Även individuell handledning kan förekomma. Du kommer ibland att bemanna Studieverkstadens drop-in, både fysiskt och digitalt med individstöd, gruppstöd och med förebyggande aktiviteter. Du kommer också att arbeta i undervisningssammanhang, dock ej i en examinerande roll, ute på akademierna. I arbetsuppgifterna ingår även att aktivt bidra till att Studieverkstaden erbjuder material och stöd för tidig vägledning så att studenterna får förutsättningar att klara språkkraven i utbildningarna.

Arbetsuppgifterna kräver att du har ett eget driv, kan ta eget ansvar och kan jobba självständigt. Du kommer samtidigt ingå i arbetsgruppen för Studieverkstaden där det krävs samarbetsförmåga och en vilja att hitta gemensamma strategier och arbetssätt.

För att du ska trivas i Studieverkstaden tror vi att du tycker om att jobba med vägledning och att stödja varje individ till egen utveckling. Du är drivande och engagerad i att fortsätta utveckla språkstödet på Högskolan i samverkan med arbetsgruppen, lärare och studenter samt även med nationella samarbetsparter. Du är nyfiken på att testa nya arbetssätt och du har lätt för att se vinster med att samarbeta över gränserna.

Du har en känsla för att möta studenter på olika nivåer i deras språkliga utveckling och hitta verktyg och vägar för att varje student ska få relevant stöd utifrån sina förutsättningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst en kandidatexamen med inriktning på språk, varav 90 poäng i svenska eller svenska som andraspråk och 90 poäng i engelska. Du har intresse för och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Mycket god förmåga att kommunicera på engelska och svenska, såväl muntligt som skriftligt, är ett krav.

Meriterande är erfarenhet av att ha arbetat med:

  • Motsvarande arbetsuppgifter inom språk- eller studieverkstad
  • Pedagogiskt arbete utomlands / arbete med internationella studenter
  • Läs- och skrivsvårigheter

Viktiga egenskaper är att du är samarbetsinriktad och kan skapa goda relationer.

Övrigt
Frågor gällande tjänsten besvaras av Linda Emanuelsson, koordinator för studieverkstad
076 - 814 77 99 under perioden 220704-220708 och därefter från 220808. 

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Individuell lönesättning tillämpas, uppge gärna ditt löneanspråk.

Fakta om Högskolan 
Jobba på Högskolan i Halmstad

Varmt välkommen till Högskolan i Halmstad!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/90
Kontakt
  • Linda Emanuelsson, koordinator för studieverkstad, 076-8147799
  • Rebecca Willoughby Forsell, Bibliotekschef, 0703100561
Facklig företrädare
  • Kristina Hildebrand, Saco-S, 070-7721015
  • Anniqa Lagergren, OFR, 072-9773745
  • Camilla Soto, ST, 035-167242
Publicerat 2022-06-28
Sista ansökningsdag 2022-08-21
Logga in och sök jobbet

Terug naar vacatures