Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Forskningsrådgivare med inriktning mot EU-finansiering

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation och utvecklar människor och samhälle för framtiden. Sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande. I dag är vi cirka 600 medarbetare och cirka 12 000 studenter, har ett brett utbildningsutbud och internationellt välrenommerad forskning som bedrivs med huvudsaklig inriktning mot två fokusområden, Hälsoinnovation och Smarta städer och samhällen. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande och uppmärksammad samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Högskolan är inne i en spännande fas där forskningen ytterligare fokuseras genom etablerandet av tvär- och mångvetenskapliga forskningsprogram. Som stöd i utvecklingen vidareutvecklar Högskolan sin organisation för forskningsstöd och söker nu en forskningsrådgivare med inriktning mot EU-finansiering.

Som forskningsrådgivare kommer du att tillhöra Högskolans centrala forskningsstöd som är en del av högskolekansliet, som i sin tur är en avdelning inom verksamhetsstödet. Här finns en dynamisk och utvecklande arbetsmiljö med kompetenta och engagerade medarbetare.  

Arbetsuppgifter
Som forskningsrådgivare blir din viktigaste uppgift att ge operativt och strategiskt stöd till Högskolans forskare vid ansökningar om EU-finansiering och att skapa förutsättningar för att fler forskningsansökningar leder till framgångsrika EU-finansierade forskningsprojekt. I tjänsten som forskningsrådgivare kommer du bland annat att:

 • arbeta med avancerad rådgivning i samband med forskningsansökningar, i huvudsak med inriktning på EU som forskningsfinansiär och då särskilt EU:s ramprogram. Du formaliagranskar ansökningar, bygger nätverk med andra lärosäten och dess motsvarande organisationer, samt med forskningsfinansiärer.
 • arbeta proaktivt i att stödja forskargrupper och forskningsprogram och bidra till att skapa konsortier och nätverk.
 • arbeta proaktivt med finansiärers framtida utlysningar och hålla forskarna uppdaterade om aktuella utlysningar.
 • initiera och genomföra internutbildningar, seminarier och workshops i syfte att öka kvaliteten i ansökningar och därmed antalet beviljade bidrag.
 • stödja Högskolans akademiers arbete för ökad internationalisering och forskningsfinansiering.
 • följa upp forskningsansökningar och redovisa forskningsrelaterade nyckeltal inom ditt ansvarsområde.
 • vara rådgivande till Högskolans ledning i frågor som rör internationell forskningsfinansiering och bidra till att utveckla strategier för ökad extern forskningsfinansiering från EU:s program.

Arbetet förutsätter nära samverkan med övriga stödfunktioner både inom Högskolan i Halmstad, men också med andra organisationer/finansiärer inom och utom högskolesektorn. Högskolan ingår i Lärosäten Syd som tillsammans har etablerat ett kontor i Bryssel i syfte att stärka lärosätenas närvaro och synlighet i EU. I arbetsuppgifterna ingår att vara Högskolans huvudkontaktperson mot Brysselkontoret.

Kvalifikationer
Vi söker dig med akademisk examen, gärna forskarutbildningsexamen, och som har erfarenhet av att skriva, utvärdera, leda och samordna forsknings- och innovationsprojekt i en internationell kontext. Du har djupa kunskaper om internationell forskningsfinansiering och är väl insatt i EU-kommissionens arbetssätt och processer. Du har ett omfattande nätverk bland forskare och näringsliv, nationellt och internationellt, och du har upparbetade kontakter inom akademin och inom EU. Du har erfarenhet av rådgivande uppgifter med hög servicenivå.

Som forskningsrådgivare trivs du med att arbeta verksamhetsnära och växla perspektiv mellan det strategiska och operativa. Du är kommunikativ och har lätt för att lära ut och informera om ditt kunskapsområde på ett intresseväckande sätt. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Eftersom arbetet ibland innebär korta deadlines har du mycket god förmåga att prioritera. Som forskningsrådgivare arbetar du självständigt såväl som i team. Du har därför god samarbetsförmåga samtidigt som du arbetar självständigt och är drivande. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Mer information om hur det är att jobba vid Högskolan i Halmstad finner du här.

Läs gärna mer om Högskolan i Halmstad här.

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/128
Kontakt
 • Gunilla de Vries Lindestam, kanslichef, 072-219 90 22
 • Max Lundberg, koordinator industriell org. o ek., 070-616 73 65
Facklig företrädare
 • Kristina Hildebrand, Saco-S, 035-167183
 • Camilla Soto, ST, 035-167242
Publicerat 2021-12-07
Sista ansökningsdag 2022-01-16

Tillbaka till lediga jobb