Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Gruppchef, IT- avdelningen inriktning IT-support, service och stöd

Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna.

IT-avdelningen vid Högskolan i Halmstad är centraliserad och består idag av ca 25 medarbetare. Avdelningen har ett brett uppdrag och arbetar med att ge strategiskt och operativt stöd till verksamheten avseende möjligheter och utmaningar med Högskolans digitala transformation. Detta arbete inbegriper allt från strategiska IT-frågor till support, service och stöd i stort och smått. IT-avdelningen utvecklar system/produkter/tjänster, hanterar integrationer, drift av nätverk och serverinfrastruktur för Högskolans centrala behov. Avdelningen stödjer också högskolans olika systemägare genom att förvalta och utveckla lärosätets modell för systemförvaltning. Vidare ansvarar avdelningen för lärosätets strategiska och systematiska IT- och informationssäkerhetsarbete. Inom IT-avdelningen verkar också IKT-pedagoger som tillsammans med Högskolepedagogiskt centrum (HPC) stödjer lärare och undervisning med pedagogiska idéer och vägledning i användningen av IKT-verktyg. IT-avdelningen arbetar därtill aktivt med samverkan med andra lärosäten genom deltagande i olika nationella nätverk med fokus på IT, säkerhet och digitalisering.

IT-avdelningen står inför en verksamhetsförändring och som en led i detta söker vi nu en gruppchef till IT- avdelningen med inriktning IT-support, service och stöd. Gruppchefen kommer ha en viktig roll i verksamhetsförändringen och i arbetet med att forma den nya verksamheten framåt.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med avdelningschef och annan gruppchef planerar och leder du IT-avdelningens operativa och taktiska arbete.

Du har personal- och verksamhetsansvar samt visst ekonomiskt ansvar för gruppen IT-support, service och stöd (ca 12 medarbetare) inom IT-avdelningen. Du ansvarar därmed för att leda och samordna den operativa verksamheten inom gruppen, inklusive verksamhetsutveckling och viss ekonomisk uppföljning. I ansvaret ligger att genomföra medarbetar- och lönesamtal samt att ansvara för uppgifter i det systematiska arbetsmiljö- och brandskyddsarbetet.

Du deltar även i arbete med övergripande processer inom avdelningen som rör ex budgetarbete, förvaltningsplaner, behovsanalys, verksamhetsplanering, verksamhetsutveckling och återkommande aktiviteter inom avdelningens verksamhetsarbete.

Ett viktigt fokus i arbetet är att leda och vidareutveckla det systematiska och långsiktiga arbetet inom hela IT-avdelningen med fokus på hög servicenivå, dialog och samverkan, enhetliga arbetssätt samt minskad sårbarhet.   

Arbetet förutsätter en nära dialog och samverkan med verksamheten inom såväl kärn som stöd. I många processer sker arbetet i samarbete med andra avdelningar inom verksamhetsstödet. 

Du rapporterar till IT-chef och arbetar i nära samarbete med den andra gruppchefen. Tillsammans ingår ni avdelningens ledningsgrupp som tar ansvar för IT-avdelningens verksamhetsplanering och uppföljning. Likaså är du en del av verksamhetsstödets chefsgrupp samt Högskolans chefsnätverk som båda behandlar frågor kopplat till chef- och ledarskap. 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Av arbetsgivaren bedömd relevant akademisk utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren beömer relevant
 • Erfarenhet och skicklighet avseende dialog och samarbete i olika samverkansytor
 • Erfarenhet av att leda projekt och grupper
 • Goda kunskaper och förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet av operativt arbete med support, service och stöd inom ett lärosäte
 • Erfarenhet av arbete med digitalisering i komplexa miljöer
 • Erfarenhet av arbete med IT-, cyber- och informationssäkerhet
 • Erfarenhet av och gedigen kunskap inom support, service och stöd inom IT vid offentlig verksamhet
 • Goda kunskaper och erfarenhet inom relevanta lagar, förordningar, direktiv och riktlinjer inom IT området

 Viktiga förmågor:

 • Som person är du intresserad av att arbeta med att leda, motivera, coacha och utveckla andra medarbetare både enskilt och i grupp för att uppnå verksamhetsmålen och skapa en god arbetsmiljö.
 • Du har ett agilt förhållnings- och arbetssätt och har förmåga att delegera, vara en god lyssnare och ser kunskapsutbyte som en naturlig del i arbetet. 
 • Mycket viktiga egenskaper i denna roll är prestigelöshet, serviceanda och samarbetsförmåga.
 • Du trivs med att arbeta målstyrt och är handlingskraftig och kan driva, genomföra och följa upp beslut.
 • Du har god självinsikt, kommunikativ förmåga och förmåga att skapa förtroendefulla relationer. 
 • Att du är trygg i din tjänsteutövning och kan arbeta självständigt är en självklarhet.
 • Vidare trivs du med att tala inför andra och uttrycker dig väl i olika sammanhang.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Så här utformar du din ansökan

Villkor

Säkerhetsprövning/registerutdrag kommer att genomföras.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas, var god och ange ditt löneanspråk i din ansökan. 

Övrigt

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan 
Jobba på Högskolan i Halmstad

Vill du vara vår nya kollega? Välkommen in med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/216
Kontakt
 • Line Lund, IT-chef, 035-167310
Facklig företrädare
 • Olov Andreasson, Saco-S, 072-9773748
 • Camilla Soto,ST, 0708109670
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Tillbaka till lediga jobb