Högskolan i Halmstad, Akademin för lärande, humaniora och samhälle

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande. I dag är vi cirka 600 medarbetare och ca 12 000 studenter, har ett brett utbildningsutbud och internationellt välrenommerad forskning som bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande och uppmärksammad samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Arbeta hos oss

Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier och den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för lärande, humaniora och samhälle (LHS). Akademin har cirka 90 medarbetare inom avdelningen för lärande samt avdelningen för humaniora och samhälle. Akademin erbjuder utbildning på grundnivå och även kompletterande pedagogisk utbildning, samt kompetensutveckling för yrkesverksamma. Via olika forskarskolor är även flera doktorander knutna hit. Forskningen vid akademin är profilerad mot lärande, digitalisering och social förändring. Till akademin hör även Digitalt laborativt centrum (DLC), en kreativ, digital miljö för utbildning, forskning och samverkan samt Regionalt utvecklingscentrum (RUC), en viktig nod för samverkan.

Akademin för lärande, humaniora och samhälle

Akademin är inne i en spännande utvecklingsfas där tvärvetenskaplighet och nytänkande utgör centrala teman. Akademins forskningsprofil inbegriper tre ofta överlappande områden: digitalisering, lärande och social förändring. Akademins digitala laborativa centrum (DLC), som av Vetenskapsrådet har identifierats som en del av en forskningsinfrastruktur av nationellt intresse, utgör en experimentell mötesplats där innovativa lösningar tar form i samverkan med det omgivande samhället.

Till akademins digitala laborativa centrum (DLC) söker vi nu en koordinator med placering på e-sportlabb för en visstidsanställning med start i januari 2022. Tjänsten är en tidsbestämd anställning t.o.m 221210. 

DLC (Digitalt laborativt centrum)

E-sportlabbet är resultatet av ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad och RBU Halland, som är en del av den nationella organisationen Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar. Labbet är nästa steg i Högskolans satsning på e-sport och här skapas också förutsättningar för att bedriva forskning inom området. Labbet ska också användas för medlemmar i RBU Halland för att uppmuntra till rörelse och för att minska barns och ungdomars isolering.

Arbetsuppgifter

Som koordinator för e-sportlabbet förväntas du svara för Högskolans åtaganden enligt samarbetsavtalet med RBU Halland. Du kommer därav vara Högskolans kontaktperson i samarbetet med RBU och finnas på plats i e-sportlabbet. Vid de e-spelträffar som RBU genomför en gång per vecka samt vid RBU:s återkommande spelträffar en gång per månad fungerar du som ansvarig ledare. Förutom detta förväntas du sköta uppdateringar, uppgraderingar, reparationer, samt underhåll av spelutrustningen i samråd med IT-avdelningen. I din roll kommer du även att: 

  • Agera kontaktperson och ambassadör för e-sportlabbet
  • Bedriva omvärldsbevakning gällande forskning och utveckling inom e-sport
  • Verka för långsiktig finansiering av labbet
  • Verka för att labbet kommer till användning i enlighet med Högskolans ambitioner att bedriva forskning och utbildning inom e-sportområdet

Om dig

Vi söker dig som har ett genuint intresse för e-sport och som vill vara med och påverka e-sportlabbets utveckling. Du har egen erfarenhet av e-sport, datorer och olika spel som gör det möjligt för dig att agera stöd och support vid aktiviteter på labbet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, som att du har god samarbetsförmåga och att du har lätt för att skapa kontakter samt underhålla yrkesmässiga relationer.

Kvalifikationer

  • Examen på avancerad nivå inom samhällsvetenskapligt/beteendevetenskapligt område där en eller flera kurser har ägnats åt frågeställningar inom e-sport
  • Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med psykiska eller fysiska funktionsvariationer
  • Genuint intresse och engagemang för e-sport
  • Erfarenheter av att felsöka och underhålla spelutrustning
  • Erfarenhet av att tala om och föreläsa inför större sällskap om e-sport och akademi
  • Erfarenhet av att självständigt strukturera upp ditt arbete med tydlighet och effektivitet
  • Van vid att ge stöd och service internt och externt
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal samt skrift

Ansökan

Bifoga följande dokument till din ansökan:

  • Ett personligt brev med beskrivning av hur din kompetens och erfarenhet motsvarar de kvalifikationer vi söker
  • Meritförteckning (CV)
  • Kopior av examensbevis
  • Eventuella andra handlingar du önskar åberopa 

Övrigt

Sista ansökningsdag är 10:e januari 2022.

Högskolan i Halmstad välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Fakta om Högskolan i Halmstad

Högskolan som arbetsplats

Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk redan i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/158
Kontakt
  • Isabell Larsson, 072-977 37 75
Facklig företrädare
  • Kristina Hildebrand, Saco-S, 070-7721015
  • Camilla Soto, ST, 035-167242
  • Anniqa Lagergren, OFR, 072- 977 37 45
Publicerat 2021-12-17
Sista ansökningsdag 2022-01-10

Tillbaka till lediga jobb