Högskolan i Halmstad, Akademin för lärande, humaniora och samhälle

Här börjar framtiden! Högskolan i Halmstad är en ung och innovativ högskola med 10 000 studenter och 600 anställda. Akademin för lärande humaniora och samhälle är en av Högskolans fyra akademier, med 77 medarbetare som bedriver utbildning, forskning och samverkan inom grundutbildning, fortbildning, och regional och internationell samverkan inom lärarutbildning, humaniora och samhällsvetenskap. Det akademiska arbetet bedrivs inom ramen för två avdelningar: ”Avdelning för lärande” och ”Avdelningen för samhälle och humaniora”.

Vill du vara med och bygga vår framtid? Framsynta, drivande och engagerade ledare är nödvändiga för att Högskolan i Halmstad ska kunna utvecklas framgångsrikt. Som chef och ledare förväntas du utveckla akademins verksamhet utifrån Högskolans vision och uppsatta mål. Din uppgift är att leda arbetet för att göra verksamheten mer framgångsrik och effektiv, så att utbildning och forskning uppnår högsta möjliga kvalitet i samverkan med samhällets aktörer. Ditt ledarskap bygger på ett engagemang för medarbetare och studenter, och för deras arbetsmiljö.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som akademichef innebär att leda och utveckla akademins verksamhet inom utbildning och forskning samt att samverka med viktiga externa intressenter. Akademin för lärande, humaniora och samhälle bildades 2015 och befinner sig i en utvecklingsfas som ställer krav på din förmåga att leda förändringsarbete och leda utvecklingen av olika processer i verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår det främst att vara chef och ansvarig för akademins verksamhet. Akademichefen har personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. Det ingår att ta beslut enligt beslutsordning i frågor som berör akademins verksamhet samt att ingå i rektors ledningsråd. Det innefattar också övergripande personalansvar för alla akademins medarbetare och direkt personalansvar för akademins avdelningschefer samt en mindre administrativ avdelning. Det dagliga arbetet sker i nära samverkan med övriga akademier, fackliga organisationer, studenter, verksamhetsstöd samt Högskolans ledning, och innebär också ett nära samarbete med omgivande samhälle och näringsliv.

Kvalifikationer

Du har gedigen akademisk erfarenhet inom ett område som har relevans för akademins verksamhet. Vi ser gärna att du är professors- eller docentkompetent eller åtminstone lektorskompetent inom relevant ämne. Erfarenhet av ledningsuppdrag med personalansvar, t ex som prefekt eller motsvarande, är av stor vikt och särskilt visad förmåga att arbeta visionärt och strategiskt. Andra ledningsuppdrag och erfarenhet av att driva förändringsarbete är meriterande.

Du har stor erfarenhet av forskning och utbildning på forskar-, avancerad och grundnivå. Du har en god organisationsförmåga och erfarenhet av samverkan. Dessutom har du en lämplighet för ledarskapsuppdrag såsom: integritet, mognad, god självkännedom samt förmåga att kommunicera och entusiasmera. Av stor vikt är att ditt chefs- och ledarskap skapar en god arbetsmiljö samt ett arbetsklimat som präglas av öppenhet, lyhördhet, tillit och kreativitet. Ditt chefs- och ledarskap är förtroendeingivande och prestigelöst samt har en förmåga att vara en tydlig arbetsgivarföreträdare och se till Högskolan som en helhet.

Tid och ersättning: Uppdraget innehas inom en grundanställning som professor eller lektor vid Högskolan i Halmstad. Uppdraget är treårigt med möjlighet till förlängning.

Upplysningar om anställningen lämnas av rektor Stephen Hwang, tel 0702-633835

Välkommen med din ansökan som ska skickas via rekryteringessystemet Varbi (se länk på denna sida) senast 31 augusti, 2020.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön plus uppdragstillägg
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/48
Kontakt
  • Stephen Hwang, Rektor, 035-167150
Facklig företrädare
  • Kristina Hildebrand, Saco-S, 070-7721015
  • Karin Davidsson, OFR/s, 035-167732
Publicerat 2020-06-23
Sista ansökningsdag 2020-08-31

Retour aux postes vacants