Högskolan i Halmstad, Akademin för företagande, innovation och hållbarhet

Högskolan i Halmstad
Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna.

Högskolan i Halmstad söker nu en doktorand inom bygg- och energiteknik vid akademin för företagande, innovation och hållbarhet.

Akademin för företagande, innovation och hållbarhet
Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier och den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för företagande, innovation och hållbarhet (FIH). Här får du jobba i en forsknings- och utbildningsmiljö med fokus på hållbar utveckling och entreprenörskap. Akademin har ungefär 120 medarbetare och består av fem avdelningar: avdelningen för biomekanik och maskinteknik, avdelningen för bygg- och energiteknik, avdelningen för ekonomi, avdelningen för miljö- och biovetenskap och avdelningen för Innovation Management. FIH erbjuder utbildning på grund- och avancerad nivå, samt forskarutbildning inom innovationsvetenskap. Forskningen inom akademin är mångvetenskaplig och sker ofta i samproduktion med andra aktörer.

Akademin för företagande, innovation och hållbarhet (FIH)

Arbetsuppgifter
Anställningen som doktorand innefattar forskarstudier (80%) samt institutionstjänstgöring (20%). Forskarstudierna kan i sin tur delas upp i forskning (vanligtvis 75%) och doktorandkurser (vanligtvis 25%).
Forskningens huvudinriktning är att utveckla samt testa en forskningsbaserad prototyp av ett ML (machine learning) - system för att förebygga arbetsplatsolyckor i ett entreprenadföretag. Projektets primära fokus ligger på förebyggandet av olyckor samt att skapa djupare förståelse om orsakerna till arbetsolyckor.
Utöver för forskarutbildningen obligatoriska doktorandkurser är det ytterst huvudhandledaren som bestämmer kurser, men doktoranden har vanligtvis själv möjlighet att påverka. Lämpliga doktorandkurser kan även bero på vilket lärosäte doktoranden blir inskriven på, då det vanligtvis finns en eller två obligatoriska kurser inom en forskarutbildning.
Institutionstjänstgöring innebär i första hand undervisning och kurser inom både byggkonstruktion och byggproduktion.

Specifika kvalifikationer för denna anställning
Behörig att söka är den som besitter fördjupade kunskaper på LIC nivå om Maskin inlärning och data om arbetsolycksfall samt analys- och förebyggandemetoder.

Meriterande är tidigare forskning och studier på avancerad/FU-nivå om AI applicering på data om arbetsolycksfall inom byggsektorn i Sverige.

Behörighet och bedömningsgrunder 
Bara den som antas eller redan har antagits till en utbildning på forskarnivå vid en högskola får anställas som doktorand. Förordning (2006:1053). (Högskoleförordningen 5 kap 3 §).
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå regleras genom Antagningsordning för 
Högskolan i Halmstad, dnr L 2013/101.

Ansökan
Så här utformar du din ansökan.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan 

Jobba på Högskolan i Halmstad

Individuell lönesättning tillämpas, var god och ange ditt löneanspråk i din ansökan. 
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/133
Kontakt
  • Erik Möllerström, 035-167675
Facklig företrädare
  • Camilla Soto, ST, 070-8109670
  • Anniqa Lagergren, OFR, 072-9773745
  • Olov Andreasson, Saco-S, 072-9773748
Publicerat 2022-11-18
Sista ansökningsdag 2022-12-04

Tillbaka till lediga jobb