Högskolan i Halmstad, Akademin för lärande, humaniora och samhälle

Högskolan i Halmstad söker studentmedarbetare med pedagogisk inriktning till Digitalt laborativt centrum (DLC) vid akademin för Lärande, humaniora och samhälle (LHS).

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande. Idag är vi ca 600 medarbetare och ca 12 000 studenter, har ett brett utbildningsutbud och internationellt välrenommerad forskning som bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande och uppmärksammad samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Vid Akademin för lärande, humaniora och samhälle bedrivs utbildning på grund- och avancerad nivå, uppdragsutbildning, forskning samt regional, nationell och internationell samverkan, vid två avdelningar: Avdelningen för lärande och Avdelningen för humaniora och samhälle. Akademin utbildar framtidens lärare samt språk-, kultur- och statsvetare. Akademin är inne i en spännande utvecklingsfas där tvärvetenskaplighet och nytänkande utgör centrala teman. Akademins forskningsprofil inbegriper tre ofta överlappande områden: digitalisering, lärande och social förändring. Akademins digitala laborativa centrum (DLC), som av Vetenskapsrådet har identifierats som en del av en forskningsinfrastruktur av nationellt intresse, utgör en experimentell mötesplats där innovativa lösningar tar form i samverkan med det omgivande samhället.

Digitalt laborativt centrum (DLC)

Arbetsuppgifter
Som studentmedarbetare arbetar du med den dagliga driften av DLC. I det dagliga arbetet ingår bland annat att sköta och hantera lokaler och teknisk utrustning. Till de dagliga sysslorna hör också att kontrollera utrustning, uppdatera drivrutiner och utforma rutiner som gör det enkelt för verksamma på DLC att använda teknik och utrustning.

 • Inspirera studenter, lärare och forskare
 • Arbeta med digitala verktyg och teknik
 • Laborera med teknik för hybridmiljöer
 • Introducera, handleda och stödja verksamma på DLC
 • Laborera med teknik för presentation och visualisering

I samarbete med DLC:s föreståndare och övrig personal driver och utvecklar vi verksamheten gemensamt. En viktig uppgift är att tillsammans med högskolans lärare arbeta tekniskt och pedagogiskt laborativt. I det löpande arbetet för DLC:s verksamhet ingår att stödja och handleda studenter, lärare, forskare och externa parter. Tillsammans med kollegor på DLC genomför du workshops och andra aktiviteter samt fungerar som värd vid externa besök.

DLC har en föreståndare som bär övergripande ansvar för verksamheten och dess utveckling. En viktig del i detta innebär att säkerställa optimala lärmiljöer för studenter, lärare, forskare och samverkanspartners.

Om dig
Vi söker dig som har intresse för digital utveckling och som vill testa, experimentera och lära nytt. Du är nyfiken på och intresserad av hur utbildningssektorn idag transformeras i en digitaliserad värld. Du är intresserad av omvärlden och följer med i den digitala och pedagogiska utvecklingen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som att du har god samarbetsförmåga och att du har lätt för att skapa kontakter och underhålla yrkesmässiga relationer.

 • Erfarenhet av digitalisering kopplat till undervisning i skolverksamhet
 • Intresse för frågor som rör lärande i det digitala samhället
 • Intresse för möjligheter att planera, genomföra och framställa ett kunskapsinnehåll med stöd av digital teknik
 • Viss teknisk kompetens
 • Erfarenhet av att stödja, lyssna och samverka kring andras behov
 • Du är självgående, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.
 • Du är flexibel och anpassningsbar inför situationer som uppstår.
 • Du är en problemlösare som gärna tar dig an nya utmaningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som studerar 100% på Högskolan i Halmstad. Det krävs att du med godkänt fullgjort 60hp (från nuvarande eller tidigare studier).

 

 

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2022-06-20
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde snarast
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/164
Kontakt
 • Isabell Larsson, +46 729773775
Facklig företrädare
 • Kristina Hildebrand, Saco-S, 070-7721015
 • Camilla Soto, ST, 035-167242
 • Anniqa Lagergren, OFR, 072- 977 37 45
Publicerat 2021-12-21
Sista ansökningsdag 2022-01-23

Takaisin avoimiin työpaikkoihin