Högskolan i Halmstad, Akademin för informationsteknologi


Högskolan i Halmstad söker en forskningskoordinator med placering på Akademin för informationsteknologi

”Vår Akademi och forskningsmiljö är i en mycket spännande och expansiv fas. Det är en stor forskningsmiljö med stark internationell prägel. Målet är att vara en nationellt ledande miljö inom bland annat tillämpad AI” – Magnus Clarin, chef för Akademin för informationsteknologi

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Sedan starten år 1983 har verksamheten präglats av nytänkande. I dag är vi ungefär 600 medarbetare och 11 000 studenter och har ett brett utbildningsutbud och internationellt välrenommerad forskning. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor. Mer information om hur det är att jobba vid Högskolan i Halmstad: hh.se/om-hogskolan/jobba-hos-oss

Akademin för informationsteknologi

Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier och den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för informationsteknologi (ITE). ITE är en mångkulturell akademi med cirka 130 anställda från ett tjugotal länder. Det är en stark forsknings- och utbildningsmiljö med fokus på smart teknologi och dess applikationer. Här arbetar studenter och forskare med allt från AI och informationsdriven vård till självkörande fordon, social robotik och digital design. ITE erbjuder utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå med rätt att examinera doktorer, samt kompetensutveckling för yrkesverksamma. Forskningen vid akademin är samlad i forskningsmiljön för inbyggda och intelligenta system (EIS). Till akademin hör även innovationscentrumet Leap for Life samt en samverkansarena för elektronikutveckling, Elektronikcentrum i Halmstad (ECH).

Mer information om Akademin för informationsteknologi: hh.se/ite

Mer information om forskningsmiljön Inbyggda och intelligenta system: hh.se/eis

Arbetsuppgifter

Som forskningskoordinator arbetar du huvudsakligen med att stödja och koordinera forskningsmiljöns strategiska arbete gällande att profilera, kvalitetssäkra och stärka den mångvetenskapliga forskningen. Detta görs i nära samarbete med forskningsmiljöledare och forskarutbildningsledare. Du arbetar också med forskningsprocesser relaterade till lärosätesövergripande mål och visioner, etablering av strategiskt viktiga relationer med finansiärer samt kompetensförsörjning och -utveckling inom Akademins forskning. Du ska även vara ett kvalificerat administrativt stöd till Akademins forskningsmiljöledare och forskarutbildningsledare . Du har en aktiv roll i forskningsmiljöns kvalitetsuppföljning, högre seminarieverksamhet, anordning av aktiviteter för samverkan samt utformning och genomförande av Akademins verksamhetsplan. Du är också en resurs i strategiskt viktiga forskningsansökningar samt forsknings- och samverkansprojekt.

Kvalifikationer:

Du har erfarenheter av att arbeta med strategiska processer inom en forskningsmiljö. Meriterande är erfarenheter från mångvetenskaplig forskning samt strategiskt arbete med forskningsfinansiering (Grants office eller liknande). Det är även meriterande om du har en doktorsexamen. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och i skrift, såväl på svenska som på engelska. Du är en handlingskraftig, analytisk och strukturerad person som driver processer i mål samt har ett genuint intresse att stödja forskningsmiljön i dess utveckling. Du har förmåga att utveckla ett förtroendefullt och gott samarbete med såväl interna som externa aktörer, likväl som du kan arbeta självständigt. Du trivs med att ha många varierande arbetsuppgifter.

Du som söker bör vara självständig, strukturerad, drivande, ha god samarbetsförmåga, vara utåtriktad och kunna inspirera andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.

Ansökan

Ansökan görs genom Högskolan i Halmstads rekryteringssystem via länk på denna sida hh.se/om-hogskolan/jobba-hos-oss.

Högskolan i Halmstad välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/4
Kontakt
  • Stefan Byttner, 035-167792
  • Magnus Clarin, 035-167284
Facklig företrädare
  • Kristina Hildebrand, Saco-S, 070-7721015
  • Camilla Soto, ST, 035-167242
  • Anniqa Lagergren, OFR, 035-167655
Publicerat 2021-02-09
Sista ansökningsdag 2021-03-01

Takaisin avoimiin työpaikkoihin