Högskolan i Halmstad, Akademin för hälsa och välfärd

Högskolan i Halmstad
Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna.

Vi söker en doktorand för forskningsstudier fram till en doktorsexamen. Den första anställningen får gälla i högst ett år och förlängs därefter med ett år i taget, under förutsättning att doktorandstudierna fortskrider på ett tillfredsställande sätt (Högskoleförordningen 5 kap 7§). 

Akademin för hälsa och välfärd
Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier och den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för hälsa och välfärd (HOV). Dina blivande kollegor är innovativa samhällsaktörer för hälsa och välfärd. Akademin har ungefär 120 anställda och består av tre avdelningar, samhälle och välfärd, hälsa och omvårdnad och hälsa och idrott. HOV erbjuder utbildning på grund- och avancerad nivå, samt forskarutbildning inom området hälsa och livsstil. Forskningen inom akademin är mångvetenskaplig med målet att vara värdeskapande och bidra till ett gott liv i ett jämlikt och hållbart samhälle.

Akademin för hälsa och välfärd (HOV).

Om samverkansprojektet
HOV har ett samverkansprojekt tillsammans med Trygghetsrådet TRS med fokus på att studera hur man kan arbeta för att främja möjligheterna för elitidrottare att, på ett hållbart sätt, kombinera elitidrott och arbete.  

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av att doktoranden, tillsammans med andra forskare som medverkar i samverkansprojektet, genomföra följande uppgifter:

  1. I samarbete med representanter från Trygghetsrådet TRS samt Riksidrottsförbundet arbeta fram en plan för att besvara projektets frågeställningar.
  2. Undersöka, implementera och utvärdera insatser med fokus på att, på ett hållbart sätt, främja kombinationen av idrott och arbete bland elitidrottare.
  3. Ha regelbunden kontakt med Trygghetsrådet TRS, Riksidrottsförbundet samt andra intressenter för att planera, samorda och genomföra insatserna.
  4. I nära samarbete med handledare och övriga nära deltagare i projektet sammanställa forskningsresultat och skriva vetenskapliga publikationer enligt gängse sed samt kommunicera populärvetenskapligt med omgivande samhället. 

 Bedömningsgrunder
Behörig att anställas som doktorand är den som är antagen till en forskarutbildning vid en högskola. (Högskoleförordningen 5 kap 3§). Vid tillsättning av anställningen kommer avseende att fästas vid sökandes förmåga att tillgodogöra sig utbildningen på forskarnivå (Högskoleförordningen 5 kap 5§).

Övriga bedömningsgrunder
Magister/masterutbildning inom samhälls- och beteendevetenskapligt ämne, relevant för idrott och anställningens inriktning. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av elitidrott, antingen som aktiv, ledare eller i annan funktion.

Lön
Lön enligt avtal om lönestege för anställda doktorander på Högskolan i Halmstad.

Ansökan
Så här utformar du din ansökan.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan.

Jobba på Högskolan i Halmstad.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 250201 eller efter överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer PA 2024/303
Kontakt
  • Marie Lydell, avdelningschef, 072-9773570
  • Andreas Ivarsson, professor, 072-9773698
  • Lukas Linnér, universitetslektor, 072-9773694
Facklig företrädare
  • Rickard Melkersson, Saco-S, 072-9773731
  • Anniqa Lagergren, OFR, 072-9773745
Publicerat 2024-10-29
Sista ansökningsdag 2024-11-24

Tillbaka till lediga jobb