Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Vill du arbeta som tentamensvärd? 

Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts! 
Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna. 

Vi söker två tentamensvärdar på deltidsanställning om 20 % med placering vid avdelningen Utbildningsstöd. Utbildningsstöd är en central avdelning inom Högskolans verksamhetsstöd med cirka 50 medarbetare som ansvarar för all studieadministration och studentsupport, både centralt och mot akademin. Avdelningen är organiserad i tre grupper: studiestöd, studentnära stöd och studieadministration. Tentamensservice ingår i gruppen studiestöd.  

Arbetsuppgifter 
Som tentamensvärd har du en mycket viktig uppgift och bidrar till att examinationer genomförs rättssäkert. Dina huvudsakliga uppgifter är att förbereda inför tentamenstillfällena, att övervaka och finnas tillhands för studenterna under tentamen och även iordningställa lokalen och materiel efter tentamen. Andra arbetsuppgifter inom tentamen kan tillkomma. 

I arbetet ingår att säkerställa att alla studenter tenterar utifrån högskolans regler och skapar en god tentamens situation. Du behöver vara bekväm med att informera studentgruppen om regler m.m. som gäller vid tentamenstillfället. En mycket viktig uppgift är också att upptäcka, förhindra och rapportera misstänkt fusk. Arbetet kan vara fysiskt ansträngande och förutsätter god syn och hörsel. 

Tentamen utförs både digitalt samt skriftligt på papper. Digital tentamen görs i ett datorsystem vilket även du som tentamensvärd arbetar i. Du kommer  att ge stöd kring systemet till studenter och de andra tentamensvärdarna. Den digitala inriktningen på tentamen kommer att bli alltmer omfattande. Det är därför mycket viktigt att du har en god datorvana, ett intresse för IT och med lätthet kan lära dig nya system. 

Ovan nämnda arbetsuppgifter utför du på ett korrekt sätt och med ett professionellt bemötande. Vår mångkulturella miljö innebär att du så gott som dagligen arbetar på både svenska och engelska i såväl tal som skrift. 

Arbetet utförs tillsammans med minst en annan tentamensvärd. I varje sal finns en ansvarig tentamensvärd som planerar och lägger upp dagens arbetspass och hämtar och lämnar tentor. Rollen som ansvarig roterar i gruppen 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som

  • har en avslutad gymnasieutbildning 
  • har god förmåga att kunna uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska inför mindre och större grupper 
  • har mycket god datorvana genom att du har förståelse för och har färdigheter i att använda och arbeta i datorsystem och snabbt kan ta till dig ny teknologi och nya program och integrera detta i ditt arbete. 
  • har erfarenhet av att arbeta med administration. 

Viktiga förmågor: 
För att fungera och trivas i denna roll ska du som person vara 

Strukturerad genom att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.   

Serviceinriktad genom att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.  

Stabil genom att du är lugn och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.  

Samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. 

Stor vikt kommer att fästas vid den personliga lämpligheten.

Villkor 
Anställningen är en tillsvidareanställning på 20 %. Anställningen kan inledas med provanställning i sex månader. Arbetstiden utgår från årsarbetstid och arbetstiden per vecka varierar under året. Antal arbetspass per vecka varierar under året och är fördelat på större eller mindre tentamensperioder som följer studentens läsår. Det kan till exempel innebära att du ena veckan arbetar en arbetsdag och nästkommande vecka fem arbetsdagar och sedan en vecka utan arbetspass. Arbetet sker även på kvällstid och kan förekomma på lördagar.  Arbetsschemat läggs företrädesvis per kvartal.   

Tentamensservice ansvarar även för att genomföra tentamina för sjuksköterskestudenter på Campus Varberg så även arbete i Varberg kan förekomma. 

Du kan inte förena studier på Högskolan i Halmstad med att vara tentamensvärd på Högskolan i Halmstad. 

Ansökan
Ansökan görs genom högskolans rekryteringssystem. 

Så här utformar du din ansökan

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan
Jobba på Högskolan i Halmstad

Vill du vara vår nya kollega? Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer PA 2024/172
Kontakt
  • Maria Ottosson Najdanovic, 0729773568
  • Maths Salo, 035167365
Facklig företrädare
  • Camilla Soto, ST, 070-8109670
  • Rickard Melkersson, Saco-S, 072-9773731
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb