Högskolan i Halmstad, Akademin för företagande, innovation och hållbarhet

Högskolan i Halmstad
Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna. 

Akademin för företagande, innovation och hållbarhet
Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier och den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för företagande, innovation och hållbarhet (FIH). Här får du jobba i en forsknings- och utbildningsmiljö med fokus på hållbar utveckling och entreprenörskap. Akademin har ungefär 120 medarbetare och består av fyra avdelningar: avdelningen för miljö- och biovetenskap, avdelningen för bygg- och energiteknik, avdelningen för ekonomi  och avdelningen för engineering and innovation. FIH erbjuder utbildning på grund- och avancerad nivå, samt forskarutbildning inom innovationsvetenskap. Forskningen inom akademin är mångvetenskaplig och sker ofta i samproduktion med andra aktörer.

Akademin för företagande, innovation och hållbarhet (FIH)

Arbetsuppgifter
Som professor ingår att stödja forskning och stärka utvecklingen av akademins forskningsmiljö. I arbetsuppgifterna ingår också att stödja och utveckla akademins utbildningar som har inslag av företagsekonomi, med kompetensprofil mot International business and entrepreneurship. Dessutom innefattar arbetet att stödja akademins forskare i projektansökningar till externa finansiärer och vid författandet av publikationer. Mentorskap och handledning av doktorander.

I övrigt förekommande uppgifter för professor. Anställningen är en deltidsanställning på 25%. 

Kvalifikationer

Vi söker en professor i företagsekonomi med inriktning International business and entrepreneurship (svenska: internationellt företagande och entreprenörskap).

Behörig att anställas som professor är den som har visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet. Som bedömningsgrunder vid anställning av en professor ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning gälla. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av den vetenskapliga eller konstnärliga skickligheten (Högskoleförordningen 4 kap 3 §). 
Se anställningsordning Högskolan i Halmstad

Övriga kvalifikationer

  • God förmåga att publicera artiklar i vetenskapliga tidskrifter. Potentialen skall ha visats genom hög volym (antal publikationer), kvalitet (ranking på de tidskrifter där artiklar publiceras) och spridning (antal citeringar).
  • Brett nätverk inom företagsekonomi och angränsande ämnesområden, både i Sverige och internationellt. Detta visas genom antal och geografisk spridning av medförfattare på publicerade artiklar.
  • Bred kompetens inom företagsekonomi och angränsande ämnesområden. Detta visas genom forskningsfrågeställningarnas ämnesmässiga hemvist.
  • Meriterande med kompetens som knyter an till starka forskningsfält på HH, t.ex. sådant som rör små och nystartade företags hantering av information och kunskap i syfte att skapa hållbara erbjudanden.
  • Erfarenhet av såväl strategiskt som operativt pedagogiskt utvecklingsarbete.

Ansökan
Så här utformar du din ansökan.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan 

Jobba på Högskolan i Halmstad

Individuell lönesättning tillämpas, var god och ange ditt löneanspråk i din ansökan. 

Välkommen med din ansökan!

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer PA 2024/117
Kontakt
  • Per-Ola Ulvenblad, 035-167100
  • Catherine Legrand, 035-167100
Facklig företrädare
  • Camilla Soto, ST, 070-8109670
  • Anniqa Lagergren, OFR, 072-9773745
  • Rickard Melkersson, Saco-S, 072-9773731
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb