Högskolan i Halmstad, Akademin för företagande, innovation och hållbarhet

Högskolan i Halmstad
Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna. 

Akademin för företagande, innovation och hållbarhet
Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier och den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för företagande, innovation och hållbarhet (FIH). Här får du jobba i en forsknings- och utbildningsmiljö med fokus på hållbar utveckling och entreprenörskap. Akademin har ungefär 120 medarbetare och består av fyra avdelningar: avdelningen för miljö- och biovetenskap, avdelningen för bygg- och energiteknik, avdelningen för ekonomi  och avdelningen för engineering and innovation. FIH erbjuder utbildning på grund- och avancerad nivå, samt forskarutbildning inom innovationsvetenskap. Forskningen inom akademin är mångvetenskaplig och sker ofta i samproduktion med andra aktörer.

Akademin för företagande, innovation och hållbarhet (FIH)

Arbetsuppgifter

Projektet utreder hur snabbt artsammansättningen av vatteninsekter förändras i skogssjöar under påverkan av klimat, försurning och skogsbruk. Arbetet består i att samla in vatteninsekter genom håvning i strandzonen av sjöar samt fältprovtagning av vatteninsekter. Organismerna sorteras i fält och vissa grupper ska bevaras i etanol för vidare undersökning. Likaså mäts viss vattenkemi och vattenprover samlas in på samma plats. Bil kommer att finnas tillgänglig för transporter men för att komma till vissa av sjöarna behöver man promenera längs vägar och genom terrängen. Här underlättar det om man är van att vistas i skog och mark. 

Kvalifikationer

Krav:

 • Artkunskap specifikt inom vattenorganismer.
 • Eftersom man inhämtar information från svenska manualer är svenska ett krav
 • Körkort klass B.

Meriterande:

 • Naturvård och artmångfald utbildning.
 • God fältvana

Ansökan

 • Personligt brev som anger varför du söker anställningen, vad du hoppas kunna bidra med och på vilket sätt dina erfarenheter och förmågor motsvarar de kvalifikationer som efterfrågas. (1–2 sidor)
 • Översiktlig merit- och tjänsteförteckning (CV) som ger en bild av din samlade kompetens. Senare i processen kan intyg, betyg eller motsvarande komma att efterfrågas.
 • Relevanta examensbevis, ladda upp som separat fil.
 • Referenser, inklusive kontaktuppgifter.
 • Eventuella övriga handlingar som är relevanta.


Övrigt

Tjänsten är en visstidsanställning på 2 månader. 

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan 

Jobba på Högskolan i Halmstad

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer PA 2024/180
Kontakt
 • Göran Sahlén, goran.sahlen@hh.se
 • Erik Möllerström, 035-167675
Facklig företrädare
 • Camilla Soto, ST, 070-8109670
 • Rickard Melkersson, Saco-S, 072-9773731
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb