Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Beskrivning

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande. I dag är vi cirka 600 medarbetare och cirka 11 000 studenter, har ett brett utbildningsutbud och internationellt välrenommerad forskning som bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande och uppmärksammad samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Nu söker vi en högskolejurist med placering vid högskolekansliet.

Högskolekansliet är en avdelning inom verksamhetsstödet som ansvarar för handläggnings- och utredningsstöd åt Högskolans ledning, styrelse och nämnder, registratur och arkiv, juridiskt stöd, kvalitetssamordning och forskningsstöd.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är jurist men vill jobba brett med kvalificerat utrednings- och handläggningsarbete inom frågor som rör myndighet och förvaltning.

Som högskolejurist ger du Högskolans ledning och medarbetare stöd och råd främst inom det förvaltningsrättsliga området. Det handlar exempelvis om studenträttsliga frågor, offentlighet och sekretess och dataskydd men också om upphandling, upphovsrättsliga frågor och avtalsfrågor.

Du kommer även i din roll att bedriva internutbildningar och arbeta med Högskolans disciplinnämnd. Även andra på högskolekansliet förekommande arbetsuppgifter kan komma att ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom juridik. Det är meriterande om du har en förvaltningsrättslig inriktning eller fördjupning.

Erfarenhet av att arbeta med juridik inom offentlig förvaltning är meriterande. Det är positivt om du har arbetat inom universitets- och högskolesektorn. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Som högskolejurist behöver du vara en serviceinriktad person med en lösningsorienterad förmåga. Du kan förklara vad lagen säger, men också kunna ge råd om hur lagarna ska tolkas och tillämpas praktiskt i aktuella fall. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära och växla perspektiv mellan det strategiska och operativa. Du är strukturerad, noggrann och samtidigt flexibel. Du har god samarbetsförmåga och är lyhörd  samtidigt som du arbetar självständigt och är drivande. Du bidrar till att skapa en god arbetsplats som präglas av engagemang och arbetsglädje. Stor vikt kommer att fästas vid den personliga lämpligheten.

Vi gör löpande urval, så vänta inte med att skicka in Din ansökan.

Högskolan i Halmstad välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Välkommen till Högskolan i Halmstad!

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/98
Kontakt
  • Gunilla Lindestam de Vries, 035-167100
Facklig företrädare
  • Kristina Hildebrand, Saco-S, 070-7721015
  • Camilla Soto, ST, 035-167242
  • Anniqa Lagergren, OFR, 035-167655
Publicerat 2019-07-08
Sista ansökningsdag 2019-08-25

Zurück zu Stellenangeboten