Högskolan i Halmstad, Akademin för hälsa och välfärd

Beskrivning

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande. I dag är vi cirka 650 medarbetare och cirka 9 000 studenter, har ett brett utbildningsutbud och internationellt välrenommerad forskning som bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande och uppmärksammad samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier och den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för Hälsa och Välfärd.

Vård-, hälso- och omsorgsområdet är i en omvandlingsprocess som innebär utmaningar för dagens samhälle. Utvecklingen av framtidens vård och omsorg behöver vara resurseffektiv och möta patientens krav på medbestämmande.

Vi söker nu anställa två biträdande lektorer som skall bidra till att utveckla forskning med fokus på samproduktion och implementering av digitala hälsoinnovationer med företag som säljer produkter och tjänster till den offentliga sektorn. Anställningarna omfattar ca 50 % forskningsarbete.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna för de utlysta tjänsterna består av:

  • Forskning och samverkan med internationell relevans kring samproduktion och implementering av digitala hälsoinnovationer.
  • Utveckla, leda och genomföra utbildningssatsningar med inriktning på samproduktion och användarmedverkan i området Hälsoinnovation på kandidat-, master- och doktorandnivå.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som biträdande lektor är den som avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har nått motsvarande kompetens högst sju år före ansökningstidens utgång. (HF 4 kap 12a §).

Sökanden ska ha doktorsexamen med en inriktning och ett innehåll som stärker akademins förmåga till integrering av innovationsvetenskapliga perspektiv på hälsovetenskaplig forskning och samverkan.

För Högskolan i Halmstad är det meriterande om sökande har genomgått högskolepedagogisk utbildning 15 hp eller på annat sätt har förvärvat motsvarande kunskaper. I de fall någon inte uppfyller detta ska den högskolepedagogiska kompetensen förvärvas inom två år från anställningens början.

Du som söker bör vara självständig, vara strukturerad, ansvarstagande, drivande, ha god samarbetsförmåga, utåtriktad och kunna inspirera andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet styrkta av referenser från tidigare arbetsgivare.

Bedömningsgrunder

Enligt högskoleförordningen gäller att som bedömningsgrunder vid anställning av en lektor ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet av anställning gälla. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av den vetenskapliga kompetensen. Högskolan i Halmstad har beslutat att även ledarskapsförmåga och administrativ skicklighet samt förmåga att
samverka med det omgivande samhället ska vara grunder för bedömning. Dokumenterad erfarenhet av samordning och koordinering av tvärvetenskaplig forskning är för den aktuella tjänsten speciellt meriterande.

Högskolan i Halmstad välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön'
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/20
Kontakt
  • Lena-Karin Erlandsson, 0729773818
Facklig företrädare
  • Kristina Hildebrand, Saco-S, 070-7721015
  • Camilla Soto, ST, 035-167242
  • Anniqa Lagergren, OFR, 035-167655
Publicerat 2019-03-19
Sista ansökningsdag 2019-04-23

Tillbaka till lediga jobb