Högskolan i Halmstad, Akademin för lärande, humaniora och samhälle

Högskolan i Halmstad
Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna.

Akademin för lärande, humaniora och samhälle

Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier och den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för lärande, humaniora och samhälle (LHS). Akademin har cirka 90 medarbetare inom avdelningen för lärande samt avdelningen för humaniora och samhälle. Akademin erbjuder utbildning på grundnivå och även kompletterande pedagogisk utbildning, samt kompetensutveckling för yrkesverksamma. Via olika forskarskolor är även flera doktorander knutna hit. Forskningen vid akademin är profilerad mot lärande, digitalisering och social förändring. Till akademin hör även Digitalt laborativt centrum (DLC), en kreativ, digital miljö för utbildning, forskning och samverkan.

Akademin lärande, humaniora och samhälle

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna utgörs av campus- och distansundervisning, examination och administration.

Undervisningsdelen sker i huvudsak på grundnivå i litteraturvetenskap inom ämneslärarutbildningen samt distansundervisning och examination i fristående kurser i kreativt skrivande. Undervisning inom andra utbildningar med behov av litteraturvetenskaplig kompetens kan förekomma, t ex grundlärarutbilningarna.

Kvalifikationer för universitetslektor

Behörig att anställas som vikarierande universitetslektor, är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. (Enligt Högskoleförordningen 4 kap 4 §)

Vad Högskolan i Halmstad avser med vetenskaplig kompetens respektive pedagogisk kompetens framgår av anställningsordningen för Högskolan i Halmstad. Likaså hur dessa kompetenser ska ställas i förhållande till varandra.

Bedömningsgrunder för läraranställningar på Högskolan i Halmstad konkretiserar vad Högskolan utgår från i bedömningen av kvalifikationerna som anges i anställningsordningen.

Specifika kvalifikationer för denna anställning

Som sökande ska du ha doktorsexamen i litteraturvetenskap och erfarenhet av undervisning, handledning och examination på högskolenivå inom ämneslärarutbildningen, samt erfarenhet av undervisning och examination i kreativt skrivande. Det är meriterande med erfarenhet av distansundervisning via digital lärplattform. 

Du som söker ska dessutom vara självgående, ha god samarbetsförmåga, vara strukturerad och kunna inspirera andra i enlighet med vad som beskrivs i Bedömningsgrunder för läraranställningar på Högskolan i Halmstad.

Ansökan
Så här utformar du din ansökan

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan 

Jobba på Högskolan i Halmstad

Individuell lönesättning tillämpas, var god och ange ditt löneanspråk i din ansökan.

Anställningen är ett vikariat på deltid för höstterminen 2024 med eventuell förlängning för vårterminen 2025.

Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-01-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer PA 2024/246
Kontakt
  • Helen Fuchs, 035-167234
Facklig företrädare
  • Camilla Soto, ST, 070-8109670
  • Anniqa Lagergren, OFR, 072-9773745
  • Olov Andreasson, Saco-S, 072-9773748
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb