Högskolan i Halmstad, Akademin för lärande, humaniora och samhälle

Högskolan i Halmstad
Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna. 

Högskolan i Halmstad söker nu en vikarierande universitetsladjunkt i svenska språket vid Akademin för lärande, humaniora och samhälle.

Akademin för lärande, humaniora och samhälle

Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier och den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för lärande, humaniora och samhälle (LHS). Akademin har cirka 90 medarbetare inom avdelningen för lärande samt avdelningen för humaniora och samhälle. Akademin erbjuder utbildning på grundnivå och även kompletterande pedagogisk utbildning, samt kompetensutveckling för yrkesverksamma. Via olika forskarskolor är även flera doktorander knutna hit. Forskningen vid akademin är profilerad mot lärande, digitalisering och social förändring. Till akademin hör även Digitalt laborativt centrum (DLC), en kreativ digital miljö för utbildning, forskning och samverkan samt Samverkan för lärande och skolutveckling (SamLär) en viktig nod för samverkan.

Akademin lärande, humaniora och samhälle

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna utgörs av undervisning, examination, handledning av examensarbete och administration. Undervisningen sker i huvudsak inom vårt språkvetenskapliga program med inriktning mot strategisk svenska, digital kommunikation, marknadsföring och forensisk lingvistik och inom ämneslärarutbildningen i svenska. Undervisning i andra utbildningar och kurser kan förekomma, t ex inom grundlärarutbildningarna och inom uppdragsutbildningar i svenska språket.

I anställningen kan visst utvecklingsarbete av kurser och program också ingå.

Kvalifikationer för universitetsadjunkt

För behörighet att anställas som universitetsadjunkt krävs examen på avancerad nivå i nordiska språk eller motsvarande ämne samt pedagogisk skicklighet. Högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande kunskaper är meriterande.

Vad Högskolan i Halmstad avser med vetenskaplig kompetens respektive pedagogisk kompetens framgår av anställningsordningen för Högskolan i Halmstad. Likaså hur dessa kompetenser ska ställas i förhållande till varandra.

Bedömningsgrunder för läraranställningar på Högskolan i Halmstad konkretiserar vad Högskolan utgår ifrån i bedömningen av kvalifikationerna som anges i anställningsordningen.

Specifika kvalifikationer för denna anställning

Examen på avancerad nivå i nordiska språk eller motsvarande.

Det är meriterande med:

  • undervisnings- och handledarerfarenhet i svenskämnet inom ämneslärarutbildningen
  • undervisning om språk, kulturella och samhälleliga normer
  • undervisning om språk och digitalisering
  • undervisning i forensisk lingvistik

Vi ser gärna sökande med erfarenheter utanför akademin inom områden som är relevanta för de utbildningar som vikariatet gäller.

En kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet kommer att göras i syfte att anställa den sökande som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra arbetsuppgifterna och bidra till verksamheten.

Så här utformar du din ansökan

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan 

Jobba på Högskolan i Halmstad

Individuell lönesättning tillämpas, var god och ange ditt löneanspråk i din ansökan. Anställningen är ett vikariat för höstterminen 2024 med eventuell förlängning för vårterminen 2025.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer PA 2024/245
Kontakt
  • Helen Fuchs, tf akademichef, 0729993542
Facklig företrädare
  • Camilla Soto, ST, 070-8109670
  • Anniqa Lagergren, OFR, 072-9773745
  • Rickard Melkersson, Saco-S, 072-9773731
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb