Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Vill du vara med och utveckla lärosätets stöd till lärande genom att vara spindeln i nätet för kunskapsutvecklingen om digitala verktyg? Då är det kanske dig vi söker i rollen som IKT-pedagog vid Högskolan i Halmstad.    

Uppskattar du att stå inför nya utmaningar? Är du en kreativ person som ser kunskapsutbyte som en naturlig del i arbetet? Vill du jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts! Då är detta ett jobb för dig!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna. 

Välkommen till ett modernt högskolebibliotek som levererar kvalitativa tjänster och informationsresurser för högre utbildning och forskning. På högskolebiblioteket arbetar 17 personer fördelade på tre team – Team informationsförsörjning, Team stöd till lärande och Team stöd till forskare.

Vi söker nu två IKT-pedagoger till Team stöd till lärande på Högskolebiblioteket. Du kommer att få en varierande arbetsvardag med fokus på medarbetarnas och studenternas digitala lärande. 

Arbetsuppgifter
I rollen som IKT-pedagoger ska ni stödja medarbetare och studenter i valet och användningen av digitala verktyg. Ni kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med utbildning, handledning och support.  

Arbetsuppgifterna är omväxlande och innebär att ni bland annat kommer arbeta med att:

 • utveckla och genomföra utbildning och workshops för att öka kompetensen hos medarbetare och studenter i användningen av digitala verktyg och utvecklingen av digitala färdigheter.
 • stödja personal och studenter i valet av befintliga och nya digitala verktyg.
 • bistå inför och, i vissa fall, vid undervisningstillfällen.
 • omvärldsbevaka och hålla er uppdaterade om digitala pedagogiska verktyg och metoder.
 • vara till stöd för användningen av lärosätets verktygutbud som exempelvis lärplattform, AV-utrustning/event-, inspelning- och produktionsstöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant examen på minst kandidatnivå.
 • Pedagogiskt intresse och kompetens.
 • God kunskap om digitala verktyg för kommunikation och lärande.
 • Goda kunskaper och förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Viktiga förmågor

Arbetsuppgifterna kräver att du är serviceinriktad och har en förmåga att anpassa dig till förändrade omständigheter och arbetsuppgifter. Du besitter en djup förståelse för pedagogiska principer och metoder och du visar ansvarstagande genom att effektivt samarbeta med andra samt ta initiativ när det behövs. Du trivs med att arbeta mot tydliga mål och utmärker dig genom din förmåga att kommunicera effektivt och förstå andra för att möta studenter och medarbetares behov på bästa sätt. Din kreativa och pragmatiska inställning gör att du kan se olika perspektiv och erbjuda utbildning, stöd och support som är situations-, grupp- och individanpassat. Vi tror att ditt prestigelösa och proaktiva förhållningssätt tillsammans med din förmåga att kommunicera med andra samt din höga servicekänsla gör dig till en ovärderlig tillgång inom Högskolan i Halmstad.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Det förekommer resor inom Halland mellan Högskolan i Halmstad och Campus Varberg samt även nationellt i samband med exempelvis utbildning och gemensamma konferenser inom sektorn. 

Villkor

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan.
Jobba på Högskolan i Halmstad.

Ansökan

Så här utformar du din ansökan

Vill du vara vår nya kollega? Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer PA 2024/234
Kontakt
 • Catta Torhell, Bibliotekschef, 0703178824
Facklig företrädare
 • Camilla Soto, ST, 035-167242
 • Anniqa Lagergren, Sveriges lärare, 035-167655
 • Rickard Melkersson, Saco-S, 072-9773731
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb