Högskolan i Halmstad, Akademin för informationsteknologi

Högskolan i Halmstad

Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna.

Mer information om hur det är att jobba vid Högskolan i Halmstad: hh.se/om-hogskolan/jobba-hos-oss

Akademin för informationsteknologi

Högskolan består av fyra tvärvetenskapliga akademier och den aktuella tjänsten är förlagd vid Akademin för informationsteknologi (ITE). ITE är en mångkulturell akademi med cirka 130 anställda från ett tjugotal länder. Det är en stark forsknings- och utbildningsmiljö med fokus på smart teknologi och dess applikationer. Här arbetar studenter och forskare med allt från AI och informationsdriven vård till självkörande fordon, social robotik och digital design. ITE erbjuder utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå med rätt att examinera doktorer, samt kompetensutveckling för yrkesverksamma. Forskning bedrivs inom medvetna intelligenta system, smarta elektroniksystem, cyberfysiska system och digital tjänsteinnovation. Dessa fyra områden utgör ITE:s fyra teknikområden. Till akademin hör även innovationscentrumet Leap for Life samt en samverkansarena för elektronikutveckling, Elektronikcentrum i Halmstad (ECH).

Mer information om Akademin för informationsteknologi: hh.se/ite

Högskolan i Halmstad, akademin för informationsteknologi söker en amanuens till en tidsbegränsad anställning på 50 %.Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är kopplade till stöd för undervisning på kurser som ges inom programmen "Digital design och innovation" och "Digital verksamhetsutveckling" i form av t.ex. förberedelse och genomförande av seminarier, workshops, övningar och laborationer. Tjänsten ämnar stödja kursansvariga lärare på utbildningarna genom uppdatering och nyutveckling av övningar och laborationer samt genomförande av undervisning kopplat till dessa.

Kvalifikationer
Tjänsten som amanuens riktar sig till dig som har antagits till en utbildning på grundnivå eller avancerad nivå.

"Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens" HF 5 §10.

 • Kandiatexamen i informatik
 • Du ska ha goda kunskaper inom digital design, gärna med dokumenterad praktisk erfarenhet inom området. 
 • Du ska vara ansvarstagande, noggrann, ha pedagogiska färdigheter samt vara intresserad av ämnesområdet informatik.
 • Eftersom flera av kurserna inom programmen ges på såväl svenska som engelska krävs god förmåga, såväl tal som skrift, inom båda dessa språk. Examination måste kunna genomföras på svenska.

 • Tidigare undervisningserfarenhet inom informatik är meriterande.
 • Tidigare student på DDI- eller ASP/DVU-programmen är meriterande, likaså kompetens och erfarenhet inom digital design och innovation.
 • Du som söker bör vara självständig, strukturerad, drivande, ha god samarbetsförmåga, vara utåtriktad och kunna inspirera andra.
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
 • Erfarenhet av liknande arbete  är meriterande.  

   

Ansökan
Såhär utformar du din ansökan

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan
Jobba på Högskolan i Halmstad

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-01 eller så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer PA 2024/235
Kontakt
 • Stefan Byttner, +46729773601
Facklig företrädare
 • Anniqa Lagergren, OFR, 072-9773745
 • Rickard Melkersson, Saco-S, 072-9773731
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb