Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Gruppchef, IT- avdelningen inriktning IT-support, service och stöd

Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna.

IT-avdelningen vid Högskolan i Halmstad är centraliserad och består idag av ca 30 medarbetare. Avdelningen har ett brett uppdrag och arbetar med att ge strategiskt och operativt stöd till verksamheten avseende möjligheter och utmaningar med Högskolans digitala transformation. Detta arbete inbegriper allt från strategiska IT-/digitaliseringsfrågor till support, service och stöd i stort och smått. IT-avdelningen utvecklar system/produkter/tjänster, hanterar integrationer, drift av nätverk och serverinfrastruktur för Högskolans centrala behov. Avdelningen stödjer också högskolans olika systemägare genom att förvalta och utveckla lärosätets modell för systemförvaltning. Vidare ansvarar avdelningen för lärosätets strategiska och systematiska IT- och informationssäkerhetsarbete. Inom IT-avdelningen verkar också IKT-pedagoger som tillsammans med Högskolepedagogiskt centrum (HPC) stödjer lärare och undervisning med pedagogiska idéer och vägledning i användningen av IKT-verktyg. IT-avdelningen arbetar därtill aktivt med samverkan med andra lärosäten genom deltagande i olika nationella nätverk med fokus på IT, säkerhet och digitalisering.

Vi söker nu en gruppchef till IT- avdelningen med inriktning IT-support, service och stöd. Gruppchefen kommer ha en viktig roll med fokus på verksamhetsutveckling och möjlighet att forma sin roll och arbetet inom avdelningen. 

Arbetsuppgifter

Tillsammans med avdelningschef och annan gruppchef planerar och leder du IT-avdelningens operativa och taktiska arbete.

Du har personal- och verksamhetsansvar samt visst ekonomiskt ansvar för gruppen IT-support, service och stöd (ca 12 medarbetare) inom IT-avdelningen. Du ansvarar därmed för att leda och samordna den operativa verksamheten inom gruppen, inklusive verksamhetsutveckling. I ansvaret ligger att genomföra medarbetar- och lönesamtal samt att ansvara för uppgifter i det systematiska arbetsmiljö- och brandskyddsarbetet.

Du deltar även i arbete med övergripande processer inom avdelningen som rör exempelvis budgetarbete, förvaltningsplaner, behovsanalys, verksamhetsplanering, verksamhetsutveckling och återkommande aktiviteter inom avdelningens verksamhetsarbete.

Ett viktigt fokus i arbetet är att leda och vidareutveckla det systematiska och långsiktiga arbetet inom IT-avdelningen med fokus på hög servicenivå, dialog och samverkan, enhetliga arbetssätt samt minskad sårbarhet. I rollen som gruppchef kommer du arbeta med agil metodik, tjänstedesign och strategisk UX med fokus på förändringsledning och digital transformation. 

Du rapporterar till IT-chef och arbetar i nära samarbete med den andra gruppchefen. Tillsammans ingår ni avdelningens ledningsgrupp som tar ansvar för IT-avdelningens verksamhetsplanering och uppföljning. Likaså är du en del av verksamhetsstödets chefsgrupp samt Högskolans chefsnätverk som båda behandlar frågor kopplat till chef- och ledarskap. 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Av arbetsgivaren bedömd relevant akademisk utbildning
 • Erfarenhet av och kunskap inom ansvarsområdet 
 • Goda kunskaper och förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet av att leda projekt eller grupper
 • Erfarenhet av agil utvecklingsmetodik
 • Erfarenhet och skicklighet avseende dialog och samarbete i olika samverkansytor
 • Goda kunskaper inom relevanta lagar, förordningar, direktiv och riktlinjer inom IT området

 Viktiga förmågor:

 • Som person är du intresserad av att arbeta med att leda, motivera, coacha och utveckla andra medarbetare både enskilt och i grupp för att uppnå verksamhetsmålen och skapa en god arbetsmiljö.
 • Vidare är du intresserad av att arbeta med förändringsledning och verksamhetsutveckling.
 • Du har ett flexibelt förhållnings- och arbetssätt och har förmåga att delegera, vara en god lyssnare och ser kunskapsutbyte som en naturlig del i arbetet. 
 • Mycket viktiga egenskaper i denna roll är prestigelöshet, serviceanda och samarbetsförmåga.
 • Du trivs med att arbeta målstyrt och är handlingskraftig och kan driva, genomföra och följa upp beslut.
 • Du har god självinsikt, kommunikativ förmåga och förmåga att skapa förtroendefulla relationer. 
 • Att du är trygg i din tjänsteutövning och kan arbeta självständigt är en självklarhet.
 • Vidare trivs du med att tala inför andra och uttrycker dig väl i olika sammanhang.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Ansökan

Så här utformar du din ansökan

Löpande urval under ansökningstiden. Intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden.

Villkor

Tillträde enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas, var god och ange ditt löneanspråk i din ansökan. 

Övrigt

Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Fakta om Högskolan 
Jobba på Högskolan i Halmstad

Vill du vara vår nya kollega? Välkommen in med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/106
Kontakt
 • Line Lund, IT-chef, 035-167310
 • Robert Pettersson, Gruppchef IT , 035-167892
Facklig företrädare
 • Camilla Soto,ST, 0708109670
 • Rickard Melkersson, Saco-S, 072-9773731
 • Anniqa Lagergren, OFR, 072-9773745
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-22

Tillbaka till lediga jobb