Högskolan i Halmstad, Akademin för hälsa och välfärd

Jobba på en innovativ högskola där olika perspektiv möts!

Högskolan i Halmstad skapar värden, driver innovation samt utvecklar människor och samhälle för framtiden. Ända sedan starten 1983 har Högskolan präglats av nytänkande och samverkan med samhället. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs till stor del i mångvetenskapliga forskningsprogram inom Högskolans två fokusområden: hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen. Högskolan har ett brett utbildningsutbud med många populära utbildningsprogram. Campus är modernt och välutrustat, och ligger nära både resecentrum och Halmstads trevliga stadskärna. 

Avdelningens medarbetare för hälsa och omvårdnad inom akademin för hälsa och välfärd är framgångsrika med att erhålla forskningsanslag. Därför söker vi nu nya medarbetare för att kunna fortsätta möjliggöra utbildningsuppdraget och den progressiva utvecklingen inom forskningen.

Då avdelningen för hälsa och omvårdnad har tjänstledigheter på grund av forskarstudier så söker vi en medarbetare för visstidsanställning i drygt två år. 

Akademin för hälsa och välfärd
Akademin för hälsa och välfärd (HOV) erbjuder ett attraktivt sjuksköterskeprogram och specialistutbildningar inom distriktssjuksköterska, psykiatrisk vård, hälso- och sjukvård för barn och ungdomar samt ögonsjukvård- oftalmologisk omvårdnad och fristående kurser i omvårdnad. Forskningen inom akademin bedrivs inom en mångvetenskaplig forskningsmiljö.

Inom akademins Hälsolabb kan studenter, forskare och högskolans samverkanspartners utforma, pröva och simulera arbetssätt i realistiska miljöer. Hälsolabbet är även en kunskapsplattform vilken, via forskning och implementeringskompetens, nyttiggörs samhället för användare som exempelvis kommuner, Region Halland och näringslivet.

Mer information om HOV och vår forskning finner du här.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna som universitetsadjunkt i omvårdnad är undervisning samt administration inom sjuksköterskeprogrammet men undervisning kan även förekomma på specialistsjuksköterskeprogrammen. Undervisningen inom sjuksköterskeprogrammet bedrivs framför allt inom ämnet omvårdnad med tillhörande verksamhetsförlagd utbildning och kliniska färdighetsträningar samt examinationer. Undervisningen sker företrädesvis på svenska, men engelska kan förekomma. Handledning på grundnivå ingår i uppdraget. Som adjunkt i omvårdnad kommer det finnas goda möjligheter att tillsammans med kollegorna verka för ämnets utveckling och kvalitetssäkring inom utbildningarna. Placeringsort är våra studieorter Högskolan i Halmstad eller Campus Varberg, placering utifrån överenskommelse. 

Kvalifikationer
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har examen på avancerad nivå inom omvårdnad/vårdvetenskap samt har visat pedagogisk skicklighet. Utöver det krävs att du är legitimerad sjuksköterska och att du har goda kunskaper i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är meriterande om du som sökande har en specialistsjuksköterskeexamen inom någon av våra fyra specialistsjuksköterskeutbildningar: inriktning hälso- och sjukvård för barn och ungdom, inriktning distriktssköterska, inriktning psykiatrisk vård eller inriktning ögonsjukvård; oftalmologisk omvårdnad. 

Övriga kvalifikationer
För anställning som adjunkt krävs genomgången utbildning i högskolepedagogik eller motsvarande förvärvade kunskaper. Om du saknar det så ska genomgången högskolepedagogisk utbildning förvärvas inom två år från anställningens början. 

För att trivas med arbetet behöver du vara självgående med en god samarbetsförmåga, vara strukturerad och kunna inspirera andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Ansökan
Så här utformar du din ansökan.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

Läs gärna mer om Högskolan i Halmstad här.

Mer information om hur det är att jobba vid Högskolan i Halmstad finner du här.

Individuell lönesättning tillämpas, var god och ange ditt löneanspråk i din ansökan. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2
Kontakt
  • Ing-Marie Carlsson, 035-167821
Facklig företrädare
  • Olov Andreasson, Saco-S, 072-9773748
  • Anniqa Lagergren, OFR, 072-9773745
  • Camilla Soto, ST, 070-8109670
Publicerat 2023-02-06
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb