Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Högskolan i Halmstad är en spännande arbetsplats för lärande, utveckling och forskning, i ständig interaktion med sin omvärld. Vi rankas högt för vår samverkan med näringsliv och offentlig sektor, och är mitt i en spännande utveckling mot en ökad andel forskning. Högskolan i Halmstad är ett innovationsdrivande lärosäte och det ska avspegla sig i allt vi gör – i utbildning och forskning likaväl som i administration och kommunikation.

Vi söker en utbildningshandläggare med tillträde snarast med placering vid Utbildningsstöd. Utbildningsstöd är en central avdelning inom Högskolans verksamhetsstöd och har ca 50 medarbetare som ansvarar för all studieadministration och studentsupport, både centralt och mot akademi.

Avdelningen bedriver studie- och karriärvägledning, pedagogiskt stöd, internationell utbytesverksamhet samt förebyggande hälso- och sjukvård. Vid avdelningen finns också allting som har med studieadministration och dokumentation att göra, såsom högskoleprov, antagning, schemaläggning, tentamenssamordning, tillgodoräknanden, kursplaner, studiedokumentation, systemadministration och examen. Avdelningen ansvarar också för Högskolans servicecenter som möter och hanterar ärenden från både personal, studenter och allmänhet.

Arbetsuppgifter

Utbildningsstöd är systemägare och förvaltare för många av Högskolans verksamhetskritiska system: Ladok, NyA, KursInfo, QlikView, Move On mfl. Flera av systemen används även av andra lärosäten, och andra driftas och utvecklas av helt externa leverantörer. Till varje system finns en systemförvaltare. I den här rollen är din uppgift att hjälpa verksamheten och systemförvaltarna att utveckla verksamheten, öka digitaliseringen och se samband mellan den dagliga handläggningen och systemen. Du deltar också i de andra systemförvaltarnas arbete med respektive system samtidigt som du blir förvaltare för flera mindre system.

I arbetsuppgifterna ingår:

 • Att tillsammans med olika intressenter på lärosätet identifiera förbättringsmöjligheter kopplat till de system Utbildningsstöd ansvarar för samt driva utveckling och implementering av dessa.
 • Användarsupport och utbildning av användare.
 • Kvalitetssäkring av data.
 • Testning av nya versioner av system innan de läggs ut för användarna.
 • Administration av systeminställningar och användarbehörigheter.
 • Fortlöpande dokumentation, t.ex. användarinstruktioner, drift- och serviceavtal och förvaltningsplaner.

I samarbete med handläggare på avdelningen och personal på Högskolans akademier arbetar du för utveckling av gemensamma arbetssätt. Dialog med användare i stora och små grupper är därför något som du ser som ett viktigt arbetssätt.

Du kommer att arbeta i ett team med flera systemförvaltare inom det studieadministrativa området. Du kommer i din roll att arbeta med verksamhetsutveckling, arbetsprocesser och handläggningsrutiner och har som uppgift att knyta ihop verksamheten med våra it-system. Du hjälper till att samordna avdelningens behov av it-stöd och har förmåga att fånga upp verksamhetens behov och se till att systemen stödjer dem. Du samverkar med Högskolans it-organisation och stödjer verksamheten i planering och införande av digitala lösningar.

Vi söker dig som har förmåga, intresse och kunskap att arbeta med systemförvaltning och systemadministration. Du har erfarenhet av arbete med datorbaserade dokumentationssystem samt av processinriktat arbete.

Du ser möjligheterna i förändring och behåller lugnet i stressade situationer. Du har lätt för att förstå och sätta dig in i nya uppgifter. Vi söker dig som drivs av att hitta nya lösningar på problem och som har lätt för att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är kunnig inom systemförvaltning, verksamhetsutveckling och projektledning och delar med dig av din kompetens. Vi ser gärna att du har kunskap av att arbeta mot olika databaser. Du fokuserar på användarnas behov samtidigt som du ser till helheten. Du har en god kommunikativ förmåga och kan anpassa språket efter situationen. Du är pedagogisk och har lätt för att få fram ditt budskap.  Det är viktigt att du agerar självgående och initiativtagande.

Kvalifikationer

Kandidatexamen eller annan utbildning som Högskolan bedömer som likvärdig. Det är en fördel om din utbildning innehåller systemvetenskap och/eller informatik.

Erfarenhet av systemförvaltning.

Mycket goda kunskaper i  svenska och engelska, i både tal och skrift.

Mycket goda generella datakunskaper.

Utåtriktad, välorganiserad, självständig, samarbetsvillig och drivande

Tidigare erfarenhet av att arbeta med databaser och beslutsstödsystem är meriterande.

Tidigare erfarenhet och kunskaper av att driva projekt inom systemförvaltning och/eller digitalisering är meriterande.

Du bör ha erfarenhet av offentlig verksamhet. Kunskap om det svenska högskoleväsendet och utbildningsfrågor är även det meriterande.

Stor vikt kommer att fästas vid den personliga lämpligheten.

Viktiga förmågor 

 • Du har god förmåga att ge service, det vill säga få kollegor inom lärosätet att känna sig professionellt och trevligt bemötta.
 • Administrativ förmåga. Du arbetar självständigt, systematiskt och strukturerat med dina arbetsuppgifter.
 • Du har god förmåga att identifiera förbättringsmöjligheter och driva utveckling och implementering av förbättringar, både självständigt och tillsammans med kollegor. 
 • Du trivs och hanterar ett arbete där nya situationer och behov kan uppstå som inte
  alltid har givna svar.
 • Du samarbetar och kommunicerar på ett naturligt och okomplicerat sätt.


Villkor
Individuell lönesättning, månadslön tillämpas.
Befattningen för anställningen kommer att vara Utbildningshandläggare.

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/151
Kontakt
 • Brita Lundh, Studieadministrativ chef , 035-16 77 22
 • Jenny Söderberg, HR-specialist, 035-16
Facklig företrädare
 • Camilla Soto, ST, 035-167242
 • Kristina Hildebrand, Saco-S, 070-7721015
Publicerat 2019-12-13
Sista ansökningsdag 2020-01-12

返回职位空缺页面